Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a i svaki dan se molimo za Bugarsku

Vijesti 27. tra 202412:00 3 komentara
N1

Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.

Tema je, u prvom redu, bilo formiranje nove vlade. Pregovori još traju, a on je nekako “gurnut” po strani nakon upozorenja Ustavnog suda, ali i izjava iz samog SDP-a da zapravo neće biti njihov mandatar, o čemu je konkretnije govorio predsjednik te stranke Peđa Grbin.

“Vremena se mijenjaju i ovo je nekad izazivalo smijeh kod ljudi, ali vrijeme drugačije. Svijet se mijenja, Europa se mijenja, kraj se mijenja. Ono što se ne mijenja jest da ljudi žele živjeti dobro i kvalitetno”, izjavio je Milanović pa dodao:

“Od blata se ne može napraviti štrudla, ali od štrudle se može blato. Tako je Zlatar bio na dnu, ali 2013. je s Majdakom krenuo oporavak.”

Osvrnuo se na upravljanje općenito.

“Hrvatska u tome nije ni prosječna, dno je Europske unije, kad se gleda bivše socijalističke države. Bugarska je jedina gora i svaki dan se molimo da to ostane pa da možemo reći da smo predzadnji. S tim se ne možemo zadovoljiti, moramo biti u sredini, da u konkurenciji Mađarske, Češke, Rumunjske, Bugarske… bude najbolja. Kao Slovenija. Zato, treba nam decentralizacija.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare