Miletić odbio nastup Thompsona, ali je protiv zabrana: “To su opasne poruke”

Vijesti 13. ožu 202309:16 0 komentara
N1

Istarski župan Boris Miletić bio je gost Novog dana. Komentirao je slučaj zabrane narodnjačkog koncerta u Puli.

“Gledajte, ja sam generalno protiv zabrana”, kaže župan govoreći o neradnoj nedjelji, a ponavlja isto i kad je riječ o zabrani narodnjačkog koncerta u njegovom rodnom gradu. Kaže kako on kao gradonačelnik nije zabranio nijedan koncert i da se zabrana Thompsonovog koncerta koja je prošla u njegovom mandatu ne može uspoređivati s potezom aktualnog gradonačelnika Pule. O tome hoće li biti koncerta odlučit će, kaže, sud i dodaje da će, ako ga ne bude, to će biti veliki trošak za grad.

“Ja sam protiv zabrana. Ako zabranite koncert jer vam se ne sviđa neka vrsta glazbe, što to znači? Sutra vam se ne sviđa neka knjiga pa ćete je maknuti iz gradske knjižnice? To su opasne poruke, ja sam protiv toga.”

“Ja nisam nijedan koncert zabranio, pa tako ni Thompsonu. On nije prošao na natječaju. A ovdje se radi o tome da imate potpisan zakup gradske dvorane iz listopada, nije to od jučer”, govori.

Na pitanje o razlozima zabrane nastupa Thompsonu kaže: “Generalno sam protiv nacionalizma, ne podržavam govor mržnje, mislim da tome u javnim nastupima nema mjesta.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!