Miletić: Premijer je vidno uznemiren i uzrujan, ne može se kontrolirati

Vijesti 15. lis 202113:53 > 14:31 2 komentara
N1

Saborska zastupnica političke platforme Možemo! Urša Raukar komentirala je tajming presude u slučaju Fimi media, a osvrnula se i na sinoćnji potez saborske oporbe. Podsjetimo, oporbeni zastupnici u jednom su trenutku ustali iz saborskih kluba, došli do mjesta gdje sjedi predsjedavajući i zauzeli pozicije.

“Prije dva dana je bila presuda VS-a o korupciji HDZ-a i Ive Sanadera. Skinuta je točka dnevnog reda o strategiji protiv korupcije jučer popodne i stavljena je točka za imenovanje ravnatelja HRT-a, a u procesu samog imenovanja je prekršen i zakon i statut. Oporbi nije preostalo ništa drugo nego da tako zaustavi nezakonito i protustatutarno imenovanje. Što ćemo i kako dalje, dogovorit ćemo se”, kazala je Raukar.

Raukar traži ispriku Plenkovića

“Mislim da su sada sve opcije na stolu”, dodala je.

Osvrnula se i na izjave premijera, navodeći da se nakon presuda VS-a trebao ispričati građanima i cijeloj političkoj i društvenoj javnosti. “Njegove komentare ne bih uzimala u obzir dok se ne ispriča u ime HDZ-a za sve što su radili.”

“Oteli su 14,5 milijuna kuna građanima, a sada će ih vraćati od novaca koji dobivaju za politički rad, dakle opet od hrvatskih građana”, rekla je Raukar pozivajući premijera da se očituje po tom pitanju.

“Premijeru se mi Mostovci možda podsvjesno sviđamo”

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić također je komentirao aktualne političke događaje. Miletić je komentirao i to što je Plenković Most nazvao ekipom “koja doživljava praktički orgazam na Festivalu slobode i kriče protiv cijepljenja”.

VEZANA VIJEST

“Premijer je vidno uznemiren i uzrujan, ne može se kontrolirati i njegova metaforika kroz koju govori o nekim seksualnim aluzijama možda je podsvjesno poruka pa i nama Mostovcima da mu se sviđamo, možda netko od nas i malo više. Upućujem mu jasnu poruku: njegove politike se ne sviđaju njegovim građanima, a ni on nas uopće ne zanima”, poručio je Miletić.

“Ovakav govor za nas nije prihvatljiv”

HDZ-ov zastupnik Damir Habijan također je komentirao potez oporbe, koji je nazvao cirkusom, a osvrnuo se i na presudu VS-a, navodeći da je to pobjeda institucija. Naglasio je da sljedeći tjedan očekuje da se oporba ponaša sukladno Poslovniku.

“Očekujem da se će se oporba prilagoditi demokratskim okvirima i da će djelovati unutar institucija i Sabora. Ovakav govor za nas nije prihvatljiv. Imamo institucije, poslovnik, pa ne vidim u čemu je problem”, rekao je Habijan.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare