Milina: Rampe se dižu točno u ponoć, a policajci se raspoređuju na druge zadaće

Vijesti 30. pro 202210:20 0 komentara
MUP, Ilustracija

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina za N1 govorio je o posljednjem danu rada graničnih policajaca na unutranjim granicama Europske unije i ulasku u Schengen.

Milina kaže kako je hrvatska policija u potpunosti spremna za ulazak Hrvatske u Schengen. “To je bio jedan zahtjevan proces i kroz samu evalucijski proces pokazali smo da imamo jedan kapacitet nositi se sa svim sigurnosnim rizicima i učinkovito čuvati vanjsku schengensku granicu”, rekao je Milina.

Opisao je kako će granični prijelazi izgledati nakon odlaska policije s graničnih prijalaza. “Svi unutarnji prijelazi će funkcionirati na unutarnjim granicama do 31. siječnja u ponoć, a onda policija prestaje s radom na unutarnjim granicma i ovaj vid kontrole na unutranjim granicama prestaje i prelazi se na tzv. kompenzacijske mjere. Rampe se dižu točno u ponoć, a policijski službenici se raspoređuju na druge zadaće”, objasnio je ravnatelj policije.

“1434 policijska službenika bit će preraspoređena na druge zadaće”

“Ovo je jedno od najvećih postignuća Hrvatske”, tvrdi Milina.

Kaže da nema straha od velikih kontrola. “Policija je i do sad pokazala izuzetnu sposobnost evaluacije svih oblika kriminaliteta”, kaže Milina i da je hrvatska policija koja je imala čak četiri evaulacije od 2016. godine na kojima je pokazala izuzetnu sposobnost nositi se sa svim izazovima.

Milina je rekao da će s graničnih prijelaza 1434 policijska službenika biti preraspoređena na druge zadaće. “Za sve njih je napravljen raspored i u tijeku je dobivanje njihovih rješenja”, rekao je Milina i dodao da je manji broj policajaca dao zahtjev za umirovljenje te je zahvalio svim policajcima na doprinosu ukupne sigurosti Hrvatske.

“Očekuje se i povećan promet za narednu turističku sezonu”, kaže Milina koji kaže da je ulazak u schengensko područje priznanje svim sigurnostnim službama da imamo sposobnost odgovoriti na sve ugroze.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!