Milinović na sučeljavanje pozvao Ernesta Petryja, Petry kaže da neće doći

Vijesti 19. svi 202118:18
Izvor: Marko Dimic/PIXSELL

Darko Milinović (LiPO) pozvao je u četvrtak na izravno sučeljavanje protukandidata Ernesta Petryja, kandidata koalicije HDZ-HSS-HSU-HBS u drugom izbornom krugu za dužnost ličko-senjskog župana, o čemu je izvijestio medije, a Petry je rekao da na sučeljavanje ne dolazi.

Milinović javnim pozivom naglašava da do sada nije bilo organizirano sučeljavanje, te je pozvao Petryja da dođe sutra, u četvrtak u 18 sati u gospićku Dvoranu Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević. Ponudio je i pravila sučeljavanja po kojima će oba kandidata moći dovesti u publiku po 10 osoba.  Jedan drugome će uputiti po deset pitanja, odgovori će biti ograničeni na dvije minute trajanja, uz minutne replike. Predviđen je i odgovor na repliku u trajanju od 30 sekundi.

“Gospodine Ernest Petry, siguran sam da ćete doći na ovo sučeljavanje jer je to zapravo najbolji način da ljudi vide razliku između nas”, poručuje Milinović protukandidatu i predlaže mu da sam izabere moderatora ili da si bez moderatora naizmjenično postavljaju pitanja.

U nedjelju su u prvom krugu birači Milinoviću dali 33,26 posto glasova, a Petryju 32,04 posto,

Ernest na sučeljavanje neće doći

“Ernest na to sučeljavanje neće doći”, rekao je za Hinu Ernest Petry i poručio javnosti da se “Milinović poigrava s njim jer zna da sutra u Gospić dolazi predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković”.

“Naš je hodogram popunjen tjedan dana unaprijed, sutra popodne nam dolazi gospodin Plenković, a nakon toga imamo zakazan susret s biračima u Lovincu, ostale dane u Senju, Otočcu i ostalo. I onda se on sjeti, više se hvata za slamku spasa i htio bi nam razbiti hodogram aktivnosti”, rekao je Petry i dodao da ne bježi od sučeljavanja, štoviše da je on još prije mjesec dana Milinovića zvao na sučeljavanje preko N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar