Milorad Pupovac gost Točke na tjedan

Vijesti 13. sij 202417:08 0 komentara
N1

“Te večeri nisu istukli samo djecu. Istukli su i nas roditelje. Istukli su Vukovar.” Tim su riječima Vukovarci na prosvjednom skupu opisali horor koji se događao na pravoslavni Badnjak kada je skupina huligana pretukla djecu jer su ih čuli da pričaju ekavicom. Koliko se često to događa i zašto, ima li nasilje u Vukovaru političke pokrovitelje i koje?

O ovoj, ali i brojnim drugim političkim temama te odnosu s HDZ-om u koaliciji, u Intervjuu tjedna TNT-a govori predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

U TNT Rješenju bavimo se nasiljem nad ženama i nasiljem u obitelji. Pojam femicida, koji je konačno ušao u Kazneni zakon, samo je dio niza problema koji u konačnici dovode do toga da se nasilje ne prijavljuje, ne procesuira i ne kažnjava. Ove nedjelje u TNT Rješenju pokušat ćemo definirati problem, koji sve institucije priznaju da imamo te izložiti neka od mogućih rješenja. Gostuju državna tajnica Ministarstva pravosuđa i uprave Vedrana Šimundža Nikolić, odvjetnica i članica Inicijative Spasi me Una Zečević Šeparović i Dorotea Šušak iz Centra za ženske studije.

Život osoba s invaliditetom i roditelja djece s teškoćama u razvoju još će se malo zakomplicirati. Nova vještačenja u sklopu Zakona o inkluzivnom dodatku zadnje su što im je trebalo, budući i da ona osnovna – kako bi dobili pristupnicu za parking ili upisali školu, u prosjeku čekaju devet mjeseci. Što su sve spremne učiniti da ostvare prava za svoju djecu, u TNT-u govore majke Marinela Ivina i Suzana Rešetar.

U TNT-u razgovaramo i o jednoj temi koja rijetko dogura na naslovnice, tek kad poneki veteran, navijač ili entuzijast pošalje priopćenje ili pokrene akciju spašavanja. Priča o sportskim klubovima NK Zagreb i KK Cibona priča je o načinu na koji je funkcionirala vlast u Zagrebu pod Milanom Bandićem, a za TNT će je ispričati dugogodišnji predsjednik Zagreba Ante Vrdoljak i dugogodišnji direktor Cibone Bože Miličević.

Sve aktualne teme analiziramo s gošćama novinarkama, Jasminom Popović i Anom Raić.

Točka na tjedan s Milom Moralić, nedjeljom od 9 do 12, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!