Boris Milošević: Dužnost nam je podsjećati na slobodu i jednakost svih ljudi

Vijesti 27. sij 202110:40 > 14:49 0 komentara
Potpredsjednik Vlade Boris Milošević, obilježavanje holokausta
Josip Regović/Pixsell

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević rekao je na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta da je dužnost svih nas svakog dana podsjećati na slobodu i jednakost svih ljudi, na ustavne vrednote među kojima je i nacionalna ravnopravnost. 

Poručio je to u srijedu nakon polaganja zajedničkog vijenca državnog vrha kod skulpture “Mojsije” na židovskom groblju na Mirogoju.

Istaknuo je da se današnjim danom obilježava početak kraja crnog razdoblja ljudske povijesti, napomenuvši kako se holokaust i ubijanje “drugih i drugačijih”, nije događalo negdje daleko, nego i u Jasenovcu i drugim stratištima diljem Hrvatske.

VEZANE VIJESTI

Upitan hoće li Vlada prihvatiti prijedlog Židovske općine o zakonskoj zabrani pozdrava Za dom spremni i kako gleda na taj pozdrav, Milošević je istaknuo da nema dileme kako je to ustaški pozdrav.

“On je kao takav protuustavan i to je stav Ustavnog suda. Jedan manji dio društva ima određene dileme i to onda opterećuje cijelo hrvatsko društvo i male zajednice kao što je židovska”, smatra.

Ocjenjuje da je dobro da političari o tome razgovaraju racionalno i odgovorno, bez pokušaja skupljanja političkih poena, i da se pronađe rješenje koje bi bilo najbolje za sve. Poručio je kako prijedlog o zakonskoj zabrani ustaškog pozdrava i znakovlja Židovske općine još nije do kraja formuliran.

Dodao je kako nije nazočio sastanku koji se nedavno održao između saborskih zastupnika i Židovske općine, te najavio da će razmotriti prijedlog kada bude formuliran i o njemu razgovarati s predsjednikom Židovske općine Zagreb Ognjenom Krausom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!