Milošević: Ne idem u Knin, ali to nije korak unazad

Vijesti 02. kol 202112:45 > 12:56
boris milošević
Izvor: N1

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević danas je posjetio Romski memorijalni centar u Uštici povodom Međunarodnog dana sjećanja na Rome koji su stradali u Drugom svjetskom ratu, a tom je prilikom komentirao i obiljažavanje Oluje u Kninu.

“U ime Vlade ministar Radovan Fuchs i ja došli smo ovdje odati poštovanje romskim žrtava povodom Međunarodnog dana sjećanja na Rome koji su stradali u Drugom svjetskom ratu. Tu je otkrivena 21 masovna grobnica”, rekao je Boris Milošević uvodno ispred Memorijalnog centra u Uštici.

Romski memorijalni centar Uštica otvoren je prošle godine. U istoimenom je selu, nadomak Jasenovca, i jedna je od lokacija na kojoj su ubijane romske žrtve deportirane u koncentracijski logor Jasenovac. U sklopu Memorijalnog centra nalazi se romsko groblje s 21 masovnom grobnicom.

Veljko Kajtazi je, komentirajući pozdrav Za dom spremni, rekao da su najbitniji razgovori koji prethodnih godina nisu postojali. “Ako to ne odradimo, najkasnije do iduće godine, mislim da poslije toga nijedna vlada to neće odraditi. Nijedna vlada ne želi tu obavezu. Ipak, dok se razgovara, postoji nada da će se donijeti neki zakon”, rekao je.

Komentirajući njegove riječi i zahtjev da se zabrani pozdrav Za dom spremni, Milošević je rekao:

“Dogovor je da se najesen nađemo i razgovaramo o tom problemu i kako ga riješiti.”

Obilježavanje Oluje ove godine bez Miloševića

Potpredsjednik Vlade ove godine neće na obilježavanje Oluje u Knin.

VEZANE VIJESTI

“Ove godine neću ići na obljetnicu obilježavanja u Knin. Kroz dogovor u Vladi donesena je odluka. Lani je bila prva godina, htjeli smo poslati jasne poruke i u tome smo uspjeli. Ove godine ne ide cijela Vlada. Nakon što sam otišao u Knin, bilo je pitanja je li to dobar potez. Tako će i ove godine biti pitanja i da sam išao i da ne idem, uvijek će biti pitanja.

Mislim da to nije korak unazad, da se od politike uključivosti i pomirenja neće odustati, uvijek će se slati poruke kao na početku mandata. Moj neodlazak ne znači odustanak od te politike. Ne mislim da ta politika ovisi isključivo o mom odlasku u Knin”, rekao je Milošević.

Ističe da kako nije bilo uvjetovanja prošle godine, tako nije bilo uvjetovanja ni ove godine. “Sve se radi dogovorno”, ističe Milošević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar