Milošević o zabrani pozdrava ZDS: To je na stolu, nastavit ćemo razgovore

Vijesti 27. sij 202209:36 > 10:461 komentar
N1

Predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus prošlog je ljeta najavio slanje u Sabor incijative za izmjenu Kaznenog zakona radi zabrane upotrebe ustaškog znamenja i pozdrava. Rečeno im je da prije svega razgovaraju s premijerom Andrejem Plenkovićem. Sastanak je trebao biti u rujnu, no još uvijek ništa od njega. Potpredsjednik Vlade Boris Milošević rekao je u četvrtak, na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, da će se sastanak dogoditi.

“To je na stolu, nastavit ćemo razgovore. Gospodin Kraus ima legitimna očekivanja da o toj temi razgovaramo. Sigurno ćemo razgovarati o toj temi, ali ne samo toj, nego i kako poboljšati stvari u obrazovanju. Pandemija je poremetial aktivnosti kako bi škole posjetile spomen područje Jasenovac. Ja se nadam da će ova godina biti bolja i da će razredi moći posjetiti spomen područja i učiti o onome što se dogodilo u Hrvatskoj”, rekao je Milošević.

Dodaje da premijer Plenković nije protiv tog zakona.

“Trebamo razgovarati koji je najbolji način da postignemo ono što svi želimo, da smanjimo negativne pojave u društvu, da smanjimo negiranje zločina u Drugom svjetskom ratu nad Srbima, Židovima, Romima, antifašistima… Razgovore ćemo sigurno nastaviti, to je tema koja je na stolu, koja mene zanima i koju ću ja gurati. Ali nema potrebe da posebno guram jer o tome ćemo razgovarati. Siguran sam da će se to dogoditi”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar