I ministar Banožić bez obzira na štrajk za jedan dan dobio od suda što je tražio

Vijesti 19. srp 202311:21 2 komentara
Sime Zelic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić u novoj je neugodnoj situaciji koja se tiče njegovih nekretnina jer za samo jedan dan riješen je status njegove hipoteke, bez obzira na štrajk u pravosuđu koji traje već sedam tjedana.

Kako piše 24sata, ministru će porezni obveznici 26.300 eura subvencije za novu kuću. Hipoteku je upisao na svoj stan i imao je sreće jer iz vinkovačkog suda kažu da imaju samo jednu osobu koja štrajka pa rade normalno.

Naime, upisao je hipoteku banke za kredit koji je dobio preko APN-a i koji će mu subvencionirati hrvatski porezni obveznici. Banožiću je APN odobrio kredit od 100.000 eura na rok od 15 godina, a subvencija rata tog kredita će ukupno iznositi 26.306 eura. Kamata je 2,88 posto i fiksna je za vrijeme otplate.

Iako ima stan veći od 80 kvadrata u Vinkovcima, a trenutačno kao državni dužnosnik živi u državnom stanu od 92 kvadrata u centru Zagreba za koji plaća najamninu od 61 euro mjesečno, dobio je subvencionirani kredit za izgradnju nove kuće u Vinkovcima.

Kako je vidljivo iz Zemljišnih knjiga, Banožić je podnio zahtjev za upis založnog prava 15.srpnja, na neradnu subotu. Odmah prvog sljedećeg radnog dana, u ponedjeljak 17. srpnja, zahtjev mu je odobren i hipoteka upisana na stan.

“Od pet referenata u zemljišnoknjižnom odjelu, u Vinkovcima je u štrajku samo jedan. Svi predmeti se zato redovno rješavaju po redu zaprimanja, a krediti i upis založnog prava su hitni predmeti koji imaju prvenstvo rješavanja. Kod nas u središnjoj službi u  Vinkovcima sve normalno funkcionira i četvero referenata redovno obavlja svoje poslove. U područnim službama je postotak štrajkaša veći”, odgovor je Suda.

“Obični” građani nemaju ovakve privilegije, muku muče s čekanjem upisa hipoteka za kredite APN-a, piše 24sata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare