Ministar Filipović u srijedu se sastaje s upravom Petrola

Vijesti 27. pro 202218:38 1 komentar
PIXSELL/Luka Stanzl

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović sutra će se sastati s upravom Petrola, nakon što je ta kompanija najavila da će u znak prosvjeda zbog regulacije cijena prekinuti prodaju u Hrvatskoj u srijedu od podne do 13 sati, doznaje se iz ministarstva gospodarstva (MINGO).

U vrijeme kada naftne kompanije ostvaruju rekordne profite zbog rata u Ukrajini i špekulacija na tržištu, vlada čini sve kako bi zaštitila standard građana, kažu u ministarstvu i podsjećaju da je, među ostalim, ograničila marže naftnih kompanija koje se odnose na benzin i dizel na 0.65 kn te smanjila trošarine za 0.80 kn i 0.40 kn za benzin i dizel.

“Da nema tih ograničenja cijena dizela bi bila za 1.99 kn viša, a benzina za 1.82 kune od trenutnih cijena na benzinskim postajama. Ministar Filipović će sutra održati sastanak s Upravom Petrola”, kažu u ministarstvu.

Petrol će u Hrvatskoj u znak prosvjeda zbog vladinih mjera regulacije cijena goriva u srijedu zatvoriti prodajna mjesta od 12:00 do 13:00 sati, osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru, priopćio je Petrol u utorak.

Prodajna mjesta Petrola u Hrvatskoj posluju pod tim brendom i brendom Croduxa.

Petrol procjenjuje da je šteta od regulacije naftnih derivata u Hrvatskoj za 2022. godinu koju je pretrpio 45,6 milijuna eura.

Točenje goriva za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta bit će omogućeno hitnim/interventnim službama.

“Ovom mjerom želi se skrenuti pažnja na ozbiljnost situacije i spriječiti poremećaje u opskrbi te moguću nestašicu naftnih derivata u Hrvatskoj. Petrol se ispričava svim svojim kupcima i zahvaljuje im na razumijevanju”, kažu u Petrolu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare