Ministar pravosuđa: Nije uopće bitno tko je AP. Jalova oporba kreira lažnu temu

Vijesti 28. sij 202321:59 3 komentara
N1

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je da su informacije objavljene u medijima, o prepisci Žalac i Rimac o spornom softveru, neovlaštene, s obzirom da je dio kaznenog postupka nejavan.

Premijer nije obuhvaćen ni istragom niti optužnicom niti je sudjelovao u direktnoj prepisci sa Žalac i Rimac oko nabavke softvera. Nije uopće bitno tko je AP. Radi se o privatnoj prepisci i netko se može pozvati i na vas i na mene i na Andreja Plenkovića ili na bilo koju osobu. Predsjednik Vlade, kao sto imamo informacije iz medija nije obuhvaćen s ovom istragom i optužnicom i s toga proizlazi da nije ni sudjelovao u direktnoj komunikaciji s gospođom Žalac i gospođom Rimac o softveru, rekao je Malenica.

Tvrdi kako se kod transkripata radi o jednoj vrsti neovlaštene informacije s obzirom da se radi o dokazu u kaznenom postupku koji još uvijek nije javan. Imamo optužnicu koja još nije potvrđena.

“Vidimo da jalova oporba na temelju nekakvih inicijala i informacija kreira lažnu temu i pokušava fokus prebaciti sa svoje proruske politike na nešto što je po meni lažno”.

Nije želio komentirati kazneni postupak. Njega su provela nadležna tijela, prije svega Ured delegiranog europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj. Na njima je da utvrde tko su osobe koje se trebaju ispitati u ovoj fazi postupka, piše HRT.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare