Ministarstvo financija zatrpano mailovima o Dinamu

Vijesti 18. velj 202116:06 > 16:11 1 komentar
N1

U Ministarstvo financija tijekom današnjeg dana je, kako neslužbeno saznaje N1 televizija, stiglo više stotina upita građana.

S obzirom da su svi upiti stigli vezani za istu temu – riječ je o rezultatima financijskog i poreznog nadzora nad nogometnim klubom Dinamo, odnosno udrugom građana koja ga formalno vodi – nije teško zaključiti da se vjerojatno radi o koordiniranoj akciji nogometnih navijača i navijačkih skupina koje ne podržavaju aktualno vodstvo kluba.

Porezni i financijski nadzor

U stotinama upita traži se od Ministarstva da odgovori što se dogodilo sa sumnjama da financijski izvještaji nisu objavljivani u skladu sa zakonom propisanim rokovima, odnosno što se dogodilo s rezultatima poreznog i financijskog nadzora nad GNK Dinamom, o čemu javnost još uvijek nije obaviještena.

VEZANE VIJESTI

Ministar financija Zdravko Marić nakon sjednice Vlade je potvrdio da Ministarstvo zaista jest zatrpano stotinama i stotinama upita od ranog jutra.

 “Stižu, koliko vidim stižu cijelo vrijeme i puno ih je dosad stiglo, da”, potvrdio je informacije N1 televizije ministar Marić.

O samim rezultatima inspekcije je rekao da je „u skladu s procedurama provedeno sve ono što je dosad provedeno te je dostavljeno strankama u postupku“.

“Nemam sad ništa novoga za reći u odnosu na ono što smo već komunicirali”, zaključio je ministar Marić te dodao da će svim građanima biti odgovoreno na upite.

N1 televizija je, pak, u posjedu odgovora iz Ministarstva koji u pravilu glasi: “Potvrđujemo primitak Vašeg upita, molimo pričekajte odgovor povjerenika za informiranje.”

Sudbina Barišića

Slijedom toga nije teško zaključiti da će rezultati nadzora, koji bi, u slučaju da se potvrde nepravilnosti, mogao rezultirati  smjenom predsjednika GNK Dinamo Mirka Barišića, do daljnjeg ostati nedostupan javnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare