“Ministarstvo i HZZO bi Čavajdi trebali platiti dogovoreni pobačaj u Sloveniji”

Vijesti 07. svi 202219:061 komentar
N1

Predsjednica Saborskog odbora za zdravstvo Renata Sabljar Dračevac bila je gošća Dnevnika N1.

Govoreći o radu Odobra za zdravstvo, kazala je da bi oni trebali biti nadzorni organ i kontrolirati rad Vlade i Ministarstva zdravstva, ali da u realnosti to baš i nije tako.

“Mi imamo ozbiljnih problema u komunikaciji sa samim ministrom, državnim tajnicima koji nam dolaze na sjednice, ali i s podlogama koje nam ne dostavljaju na vrijeme”, rekla je.

N1

Ipak, kaže da su to sve sitnice u usporedbi s onime što se događa Mireli Čavajdi.

“Ona je osiguranica Hrvatskod zavoda za zdravstveno osiguranje. Na teret tog Zavoda za zdravstvno osiguranje treba se osigurati njezino liječenje, odnosno ono što ona traži u ovom momentu. Nažalost, i Sveti Duh i sve ostale bolnice ogradile su se i pozivaju se na priziv savjesti što je doista problematično i što se treba regulirati. Kao što liječnici imaju pravo na priziv savjesti, tako i pacijenti trebaju imati pravo na ono što im je zagarantirano zakonom”, govori.

Ima i prijedlog kako bi se trebala razriješiti cijela situacija.

“Ono što bi ministarstvo i HZZO u ovom trenutku moralo napraviti, ako već u Hrvatskoj ne mogu uvesti reda – odmah organizirati i platiti ovaj dogovoreni prekid trudnoće koji će se dogoditi u Sloveniji i ispostaviti račun svojim ugovornim ustanovama koji ne obavljaju svoj dio posla koji bi trebale obavljati”, ističe.

U Hrvatskoj se nažalost, kaže Sabljar Dračevac, svi problemi rješavaju tek u trenutku kad se istupi medijima.

“Ovo što je ministar govorio, o tome ne odlučuje ministar. Žena je dobila ispravne informacije o situaciju u kojoj su i ona i dijete. Ona odlučuje o tome što će se događati dalje. Niti jedna majka ne želi takvo rješenje, ali nekad je nažalost neophodno”, rekla je Sabljar Dračevac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar