Ministarstvo o dva milijuna kn za WC: Ne koriste ih samo radnici, tu su stranke

Vijesti 10. kol 202219:44 3 komentara
Pixabay

Nakon objave informacije da će Ministarstvo zdravstva obnoviti sanitarne čvorove u svojim prostorijama za 2,3 milijuna kuna, gdje je pozornost privukla skupocjena kupaonska oprema koju su projektanti specificirali u dokumentu projekta, oglasilo se i samo Ministarstvo.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

“Ministarstvo zdravstva nalazi se u zgradi sagrađenoj 1980. godine u kojoj od tada nije bilo ulaganja u sanitarne čvorove. Isti su dodatno oštećeni u potresu 2020. godine, te je veći dio sanitarnih čvorova u Ministarstvu neispravan, odnosno izvan upotrebe. Također je u razdoblju od potresa nekoliko puta dolazilo do curenja vode iz sanitarnih čvorova, što je prouzročilo poplave i dodatnu materijalu štetu u poslovnim prostorima ispod Ministarstva i u zgradi Ministarstva. Skrećemo pozornost kako sanitarne čvorove ne koriste samo zaposlenici Ministarstva, već i sve stranke koje dolaze u Ministarstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Projekt rekonstrukcije sanitarnih čvorova izrađen je 2017. godine od strane vanjske tvrtke i priložen je kao dio dokumentacije o nabavi kako bi potencijalni ponuditelji dobili uvid u postojeće i buduće stanje prostora i cjelokupan obuhvat investicije. Istim se ne traži oprema koja je navedena u dijelu C – GRAFIČKI PRILOZI, 4. SANITARNA OPREMA, budući da je opis tražene opreme detaljno naveden u Troškovniku, pod stavkama B4. SANITARNI UREĐAJI I OPREMA.

Predmet nabave opisan je sukladno Zakonu o javnoj nabavi, članku 205., odnosno na jasan, nedvojben, potpun i neutralan način koji osigurava usporedivost ponuda u pogledu uvjeta i zahtjeva koje je javni naručitelj postavio. Dana 14. srpnja 2022. Ministarstvo zdravstva je u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske objavilo Nacrt Dokumentacije o nabavi obnove sanitarnih čvorova na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima trajalo je do 26. srpnja 2022., a Ministarstvo zdravstva kao naručitelj tijekom prethodnog savjetovanja nije zaprimilo prijedloge i zahtjeve gospodarskih subjekata za izmjenom bilo kojeg dijela objavljene Dokumentacije.

Također, sukladno istom članku Zakona o javnoj nabavi Ministarstvo je opis predmeta nabave nadopunilo Projektom rekonstrukcije sanitarnih čvorova kako bi potencijalni ponuditelji dobili uvid u obuhvat investicije. Primjerci Sanitarne opreme i uređaja (WC školjka, pisoar, umivaonik i sl.), koji se nalaze u Projektu rekonstrukcije sanitarnih čvorova, u dijelu C – GRAFIČKI PRILOZI, 4. SANITARNA OPREMA su samo ogledni primjerci. Napominjemo da se u Troškovniku, kako smo gore već naveli, nalazi vrsta, kvaliteta i količina predmeta nabave, kao i detaljni opisi tražene opreme. Procijenjeni iznos definiran je na temelju projektantske procjene izvođenja radova, dok će stvarna cijena biti definirana tržišnom utakmicom, iskazana ponudama ponuditelja”, stoji u priopćenju Ministarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare