Ministarstvo za N1: Pokrećemo izvanredni nadzor nakon Severininih optužbi

Vijesti 17. ruj 202112:34 > 12:56 3 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne pokrenulo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz slučaj Severine Vučković i trenutačno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije, rekli su za N1.

Podsjetimo, Severina je u intervjuu za portal halter iznijela teške optužbe na račun hrvatskog sustava socijalnog rada zbog svega što je doživjela u borbi za skrbništvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Ono što šokira u tom intervjuu je težina optužbi koje je Vučković odaslala na adrese mnogih, javnosti više ili manje poznatih, pojedinaca i institucija. Osim bivšeg partnera Milana Popovića, prozvala je Centar za socijalnu skrb, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske suradnike.

VEZANA VIJEST

U Newsroomu N1 televizije u četvrtak je o tome govorila novinarka Jelena Jindra koja je napravila intervju sa Severinom nakon kojega su burno reagirali mnogi koje je pjevačica optužila.

Pokrenut izvanredni upravni nadzor

Nakon upita N1 televizije iz Ministarstva su odgovorili kako pokreću postupak nazdora nad centrom koji je pjevačica prozvala.

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne pokrenuo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz konkretan slučaj i trenutačno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije”, stoji u odgovoru Ministarstva na upite N1 televizije.

Komentar navoda koje je Severina iznijela u intervjuu tražili smo i od Centra za socijalnu skrb Zagreb, kao i od podružnice Maksimir koji je Severina u intervjuu optužila.

“Centar se pridržava zakonskih odredbi”

Odgovor smo dobili od Centra za socijalnu skrb Zagreb.

“Centar za socijalnu skrb Zagreb pridržava se važećih zakonskih odredbi prilikom obavljanja svoje djelatnosti, te djeluje u svrhu interesa, dobrobiti i zaštite prava mlt. djeteta. Odluku o sadržajima roditeljske skrbi, kada roditelji ne mogu postići dogovor, donosi isključivo nadležni Sud na temelju utvrđenih činjenica i dokaza. Na navode iz teksta portala Halter, ovaj Centar nema komentara”, piše u odgovoru koji je stigao N1 televiziji.

O cijelom slučaju te o pokretanju izvanrednog nadzora nad zakonitosti rada Centra, u petak će u Newsroomu N1 televizije govoriti prvi čovjek Hrvatske komore socijalnih radnika Antun Ilijaš.

Newsroom pratite od 16 sati, samo na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare