Ministrica odgovorila SDP-u: Nisu osjećali šok kada su uništavali poljoprivredu

Vijesti 21. sij 202214:24 5 komentara
Marija Vučković
Davor Javorovic/PIXSELL

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković reagirala je u petak na kritike SDP-a zbog lošeg stanja u poljoprivredi, poručivši im da joj je “žao zbog šoka koji osjećaju”, ali i dodala da nisu osjećali šok kada su uništavali hrvatsku poljoprivredu.

“SDP je u četiri godine bahatog vladanja punog pogodovanja nanio ogromnu štetu hrvatskoj poljoprivredi”, ustvrdila je Vučković u objavi na Facebooku odgovarajući na SDP-u reakciju na njezino gostovanje u emisiji “Plodovi zemlje.

VEZANA VIJEST

SDP je u četvrtak priopćio da je njihov Savjet za poljoprivredu i hranu “blago rečeno šokiran” nastupom ministrice Vučković u posljednjoj HRT-ovoj emisiji “Plodovi zemlje”, gdje je, prema njihovim ocjenama, na pitanja novinara i poljoprivrednika, odgovarala općenitim, zaobilaznim i u većini nejasnim tvrdnjama, te su je pozvali da riješi goruće probleme poljoprivrednika.

Vučković je uzvratila da je SDP, odnosno “ostatci” te stranke, reagirao “blijedim pamfletićem dramatična naziva”.

“Da ne duljimo, žao nam je zbog šoka kojeg osjećaju, a kojeg nisu osjećali kad su svojim postupanjima uništavali hrvatsku poljoprivredu, gazeći dva temeljna stupa na kojima se treba razvijati – pravednost i učinkovitost”, napisala je Vučković.

Ocijenila je da u  SDP-u “ništa ne dokazuju, računaju na udarački naslov i nadaju se da nitko ništa ne čita, ne analizira i ne vidi”.

Nabrojila je ono što zamjera SDP-ovoj politici, istaknuvši da su, među ostalim, davali stotine hektara povezanim osobama zaposlenika i dužnosnika, napravili pravilnike za korištenje EU fondova koji su omogućavali umjetno stvaranje uvjeta i time, tvrdi, Hrvatsku izložili velikim štetama.

“SDP je napravio sustav proizvodno vezanih plaćanja koji nije imao nikakve veze s proizvodnjom i donijeli kvote za šećer koje su rezultirale tužbama koje traju i danas”, poručila je ministrica.

Odgovorila je i na SDP-ovu kritiku oko pomoći poljoprivrednicama na Baniji, istaknuvši da je tamo dva dana nakon razornog potresa, bio u potpunosti uspostavljen sustav kontaktiranja, praćenja, pomaganja poljoprivrednicima.

“Do danas je izdano 70 odluka o stopostotnoj potpori za sufinanciranje obnove poljoprivrednih gospodarstava i učinit ćemo sve da budemo i brži i bolji. Za to vrijeme, neka SDP nastavi širiti demagogiju, pisati neistine i loše računati”, poručila je Vučković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare