MIP predlaže Saboru da Horvatu aktivira zastupnički mandat i odmah ga ‘zamrzne’

Vijesti 01. ožu 202216:48 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) predložilo je u utorak Hrvatskom saboru da Darku Horvatu, bivšem ministru graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, aktivira zastupnički mandat i da ga odmah 'zamrzne', odnosno stavi u mirovanje.

„Horvatov je zahtjev utemeljen na zakonu i MIP ga je prihvatio“, rekao je Hini predsjednik MIP-a Robert Jankovics nakon elektroničke sjednice Povjerenstva.

VEZANE VIJESTI

Naglasio je kako takva odluka nije presedan te kako se identičan slučaj, onaj bivšeg ministra obrane Ante Kotromanovića (SDP), dogodio u siječnju 2016.

Kotromanović je prestao biti ministar, ali se nije htio vratiti u Sabor, no aktivirao je mandat, pa ga odmah zamrznuo, podsjetio je.

Bivši ministar graditeljstva uhićen je prije desetak dana zbog sumnji na zlouporabu položaja i trenutno je u istražnom zatvoru.

MIP se nije suglasio sa zahtjevima da skine imunitet Mati Frankoviću (HDZ) i Marinu Miletiću (Most).

U Miletićevu slučaju radi se o klasičnoj privatnoj tužbi zbog klevete, dok u Frankovićevu Društvo prijatelja Grada Dubrovnika traži nastavak kaznenog progona kao supsidijarni tužitelj, iako je USKOK odbacio njihovu prijavu, naveo je predsjednik MIP-a.

O prijedlozima MIP-a još se treba očitovati Hrvatski sabor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!