Mirela Ahmetović: Ne očekujem nikakav egzodus iz SDP-a

Vijesti 10. lis 202115:061 komentar
Sanjin Strukic/PIXSELL

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović bila je gošća emisije Nedjeljom u 2.

Četrnaest izbačenih ili opomenutih saborskih zastupnika SDP-a ovaj je tjedan osnovalo novi klub pod nazivom Klub socijaldemokrata, zajedno s još četvoricom prije izbačenih saborskih zastupnika SDP-a. Novi klub s 18 zastupnika postao je najjači oporbeni klub u Saboru.

Ahmetović je za HRT rekla da to da SDP nema više najveći stranački oporbeni klub ne bi nazvala porazom.

Istaknula je kako je voditelj i urednik emisije Aleksandar Stanković jedan od vrlo malog broja novinara i govornika koji je naglasio da se radi o raskolu Kluba SDP-a.

“SDP se suočava s već prilično vremena s unutarstranačkim problemima. Svi oni koji su istupali o stranci na način da su iznosili takozvani prljavi veš – ja ne bih to tako ni nazvala, nego bih rekla nekakve probleme koje svaka stranka ima – u javnost, nisu doprinijeli rejtingu SDP-a, nisu doprinijeli izgradnji onih politika koje će birači prepoznati”, rekla je Ahmetović.

Dodala je da ljudi koji su čitavo vrijeme bili okrenuti sami sebi i svojoj osobnoj poziciji, a ne stranci, danas više nisu u Klubu SDP-a.

Rekla je i da, što se tiče sadašnje situacije, ne očekuje nikakav egzodus iz SDP-a.

“Naravno, tu će uvijek biti nezadovoljnika koji ne znaju cijelu informaciju, koji se solidariziraju s nekim ljudima u SDP-u koji ne iznose baš potpunu istinu ili nekako ipak polovično iznose informacije, a vrlo često je baš svakom članu na terenu objasniti ponaosob potpunu priču”, rekla je Ahmetović.

Poručila je da nije pobornik razgovora u medijima o imenima i prezimenima te da neće komentirati bivše kolege.

“Ostojić se povukao”

Međutim, konkretno za Rajka Ostojića, koji je iz stranke isključen još ljetos, a kojeg je spomenuo Stanković, rekla je da bi bila sretnija da se nije povukao, već da se angažirao kao liječnik za vrijeme pandemije, kao najpozvaniji član SDP-a, da u Saboru iskoristi svo svoje znanje da pomogne SDP-u i ukaže građanima na sve nepravilnosti i nedostatke postupanja Vlade u pandemiji.

“Što je taj čovjek napravio? Jednostavno se povukao i u pozadini vjerojatno kovao plan kako srušiti aktualna legitimno i legalno izabrana stranačka tijela – predsjednika Predsjedništvo i Glavni odbor”, rekla je Ahmetović.

Odbacila je komentar da je trbuhozborac šefa stranke Peđe Grbina.

“Saborski zastupnici učahurili su se u saborske fotelje”

Ahmetović je rekla da je još u unutarstranačkim izborima, kada se kandidirala za predsjednicu stranke, govorila o tome da su saborski zastupnici u SDP-u postali sebi najvažniji te da su postali elita stranke kakva ni ne može postojati u socijaldemokratskoj stranci.

“I to se sad pokazuje”, dodala je.

Rekla je da se od saborskih zastupnika traži da budu konstantno u vezi s terenom te da SDP na tome sada radi.

“Saborski zastupnici učahurili su se u saborske fotelje i naprosto je postalo bitno samo hoćeš li biti za četiri godine na listi za Sabor, hoćeš li biti dovoljno visoko i hoćeš li osvojiti mjesto predsjednika nekog od saborskih odbora”, rekla je Ahmetović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar