Mirela Ahmetović uzvratila Filipoviću: Pa ne bojite se valjda jedne komesarke

Vijesti 28. ruj 202212:00 1 komentar
N1

SDP-ova zastupnica Mirela Ahmetović na saborskom je aktualnom prijepodnevu postavila pitanje ministru gospodarstva Davoru Filipoviću.

“Po kojoj cijeni Ina prodaje hrvatsku naftu i hrvatski plin mađarskom MOL-u, a po kojoj drugim poduzećima? Mislim da je vrijeme da podijelite tu informaciju s hrvatskom javnosti”, rekla je Ahmetović.

VEZANA VIJEST

“Ja sam isto guglao i nisam se nadao da ćete vi postaviti tako benigno pitanje”, rekao je Filipović.

Cijena po kojoj se plin prodaje Mađarskoj poslovna je tajna, ali je sukladna svim tržišnim cijenama, rekao je Filipović.

Nafta se obrađuje u rafineriji Rijeka, dodao je ministar i podsjetio na odluku da hrvatski plin ostaje Hrvatskoj te da je određeno da se proizvodnja poveća za 10 posto. “Pred nama je period gdje će se raditi na poboljšanju poslovanja Ine, na promjeni korporativnog modela upravljanja i učinit ćemo sve da Ina profunkcionira i da bude na dobrobit našim sugrađanima”, rekao je.

“Meni je nevjerojatno da ste vi mene morali guglati i da ste očekivali teže pitanje. Pa ne bojite se valjda jedne komesarke?”, upitala je Ahmetović.

“Ne možete se miješati u poslovnu politiku, a interesantno je da sad, kad je izbila cijena u Ini, naravno, isključivo od članova HDZ-a, možete ograničiti izvoz plina. Nevjerojatno mi je da ste se sjetili toga tek sad. Nevjerojatno mi je da ste cijenu koju će Ina prodavati hrvatski plin hrvatskom poduzeću HEP-u veća od one za koju je Škugor prodavao. Nevjerojatno mi je da se ta cijena plaća iz džepova građana”, rekla je Ahmetović.

“Apsurdno je da je Hrvatska prepuna plina, ali koji Ina prvo proda Mađarima za jeftinu cijenu, a onda od Mađara kupi za skupu cijenu i prevali preko leđa građana”, rekla je Ahmetović.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare