Mislav Herman: Gradski HDZ je u suradnji s Bandićem imao svoje ja

Vijesti 29. tra 202112:56 > 15:08 1 komentar
N1

Šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman za N1 kazao je kako je suradnja s Milanom Bandićem nemoguća, jer Bandića više nema.

HDZ je godinama bio formalni ili neformalni partner Milana Bandića, je li očekivano da ga građani sada prihvate s njegovim obećanjima?

Opozicijskim ćemo čelnicima manje dati da tumače naše poteze

“Ne postoji način da bi se nastavila politika u koaliciji ili programskoj suradnji s Milanom Bandićem, jer je on preminuo. Naši birači znaju da smo mi u proteklom razdoblju stranci MB365 bili korektan partner, ali ne i koalicijski. Sada smo potpisali koalicijski sporazum sa strankama, a tada smo podržavali ono što je dobro, a nismo ono što nije.

Milan Bandić je preminuo, HDZ u ove izbore izlazi mudriji, s velikim iskustvom i dat ćemo manje opozicijskim čelnicima da tumače naše poteze i naša politička promišljanja – to ćemo više činiti sami”, rekao je Mislav Herman.

Kazao je kako su određeni zastupnici SDP-a davali direktnu podršku Bandiću prelaskom na njegovu stranu.

“HDZ je uvijek u programskoj suradnji uvijek imao svoje ja”, istaknuo je Herman.

HDZ jednako podupire sve svoje kandidate

Ministri i premijer su u vrlo aktivnoj kampanji za Davora Filipovića.

PROČITAJTE JOŠ

“Stil Zorana Milanovića kao pristojan, akademski obrazovan građanin neću komentirati – to je ispod svake razine. Podsjetio bih kako je Plenković dao snažnu nacionalnu potporu svim organizacijama HDZ-a, a ne samo Davoru Filipoviću“, rekao je Herman i dodao kako je Plenković je i član gradske organizacije.

Beroš dobro radi svoj posao

Kada je u pitanju inicijativa oporbe za smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša, on je kazao:

“Ministar Vili Beroš dobro radi svoj posao – u izvanrednim smo uvjetima. Cijepljenje se provodi kako se može, oko 800.000 je prioritetnih ljudi, očekuje se ukupno 3.2 milijuna doza i do 30. lipnja cijepiti polovinu odraslog pučanstva. Beroš svoj posao radi dobro i inicijativa oporbe će doživjeti neuspjeh”, rekao je Herman.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.