“Mislim da je Uprava Fortenove znala i da je sve povezano s Kremljem”

Vijesti 10. stu 202211:34 1 komentar
N1

MOST-ov saborski zastupnik Zvonimir Troskot govorio je u N1 Studiju uživo o prodaji udjela u Fortenovoj.

O prodaji udjela Sberbanke u Fortenovoj Dubaiju, Troskot je kazao:

“Ova transakcija se dogodila na razini Moskve i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nemojte zaboraviti da je predsjednik UAE-a bio na službenom sastanku s Putinom 11. listopada ove godine, što znači da se u jednom trenutku iz naftalina izvlači investicijski igrač za kojeg nisam čuo, a pratim investicije i Dubai.”

VEZANA VIJEST

“Iza cijele ove priče stoji rusko geostrateško pozicioniranje zajedno s Mađarima, a zapravo je to istoznačnica u ovom dijelu Europe. Oni računaju na prestanak rata u jednom trenutku, a onda će ostati te kompanije i ići će u razračunavanje s ostalim kompanijama koje su preuzimane na razini EU. Po Hrvatsku je negativno da se taj cijeli sukob između Europe i Rusije slama preko hrvatskih leđa”, dodao je Troskot.

Misli, kaže, da je Uprava znala sve unaprijed iako tvrde suprotno.

“Mislim da su sve znali i da je to sve povezano s Kremljem. Bio je tamo i predsjednik UAE-a i malo su prevelike koincidencije da su sva ta pozicioniranja slučajna”, rekao je Troskot ističući važan geostrateški značaj Fortenove.

Okrugli stol u Saboru

Komentirajući okrugli stol na temu izbornog zakona koji je danas organiziran u Saboru na inicijativu Mosta, Troskot je rekao:

“To je jedan širi pristup cijeloj problematici, od ljudi struke do onih koji djeluju kroz građanske inicijative. Raspravit će, ali ne vjerujem da će imati isto mišljenje. Ovaj stol jest zapravo razmatranje da bi se ušlo u koštac s izbornim inženjeringom same vladajuće stranke i da se vidi koji je najbolji model za građane.”

Osvrćući se na činjenicu da je Ustavni sud još 2010. poručio da izborne jedinice ne odgovaraju stvarnom stanju stvari te da bi to trebalo mijenjati u skladu s brojem stanovnika na terenu, Troskot je kazao da je situacija već sada neustavna. Naveo je i primjer Karlovca na zadnjim lokalnim izborima.

“U manjim mjestima je glasovalo i za 100 posto više nego što je pokazao popis stanovništva, što je neustavno, nelegitimno, nezakoniti izbori. Da smo u pravno reguliranoj državi, došlo bi do novih izbora i cijele promjene”, poručio je.

Poteze vladajućih čekaju spremni sa svojim rješenjima, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare