Mještani na Žitnjaku ogorčeni: “Tragedija se mogla spriječiti! Vozači luduju po cesti i utrkuju se”

Vijesti 09. ruj 202309:42 0 komentara

Teška nesreća dogodila se u petak na zagrebačkom Žitnjaku. U nesreći je poginula djevojčica, a sam ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je kazao da se tragedija mogla izbjeći.

“Nažalost, saznao sam da je djevojčica od nekih sedam ili osam godina poginula jer je pretrčavala kolnik. U ovom trenu nemam više informacija osim da se provodi očevid. U svakom slučaju tragedija koja se mogla i treba izbjeći, ali je potrebno da sudjeluju svi – i institucije, ali i roditelji koji moraju voditi računa o tome gdje su djeca. Tragedija u svakom slučaju”, rekao je ministar u petak.

Članica mjesnog odbora Žitnjak Sanja Šutej za N1 je poručila da su mještani ogorčeni ovom tragedijom.

“Upozoravali smo kao mjesni odbor i tražili i dobili da MUP vrši veću kontrolu u prometu”, kazala je Šutej.

Na upit je li se tragični događaj mogao spriječiti, Šutej odgovara – naravno.

“Naravno da se moglo spriječiti jer smo tražili da izađe policijska uprava zbog luduju po cesti. Jendo popodne su mene i susjedu skoro pokupili. Stavili smo i uspornike sad traže da se maknu jer se utrkuju preko njih, tko će ih bolje preskočiti. Ovo je nevjerojatno”, kazala je Šutej.

Osim uspornika, mještani traže i postavljanje videonadzora u nadi da će se obijesni vozači pridržavati ograničenja kada ih se lupi po džepu. “Mještani su jako ogorčeni.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!