Mlinarić poklonio knjigu Plenkoviću: “Ovo je plod srpskog sveta”

Vijesti 15. sij 202411:31 0 komentara
N1

Na sabroskom Aktualcu zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić poklonio je knjigu premijeru Andreju Plenkoviću.

Stipo Mlinarić (Domovinski pokret) postavio je pitanje premijeru Plenkoviću. “Danas smo u svečanom tonu, međunarodno priznanje Hrvatske, reći ću vam svoje iskustvo i iskustva mojih suboraca – dočekali smo priznanje u logoru”, rekao je pa pokazao knjigu “Krajina 1991-1995”, navodeći da je to velikosrpska propaganda koja je plaćena preko SNV-a, između ostalog. “Goebbels se ne bi postidio da je ovo pisao. Javnost mora ovo znati jer ste ovo platili novcem radnika koji rade za male plaće. Knjiga je tiskana u Kragujevcu i plaćena je našim novcem. Ovo je vaša koalicija”, rekao je Mlinarić i potom poklonio knjigu premijeru.

“Vaši nastupi su uvijek dramatični i teatralni. Što se tiče naše politike prema manjinama, ovo je 2024. godina, točno 29 godina nakon kraja Domovinskog rata”, kazao je Plenković u odgovoru.

“Kako nešto što prije 15-20 godina nije bio problem je postalo problem sada? To je protivno logici suživota, pomirenja… Mi bismo valjda sad 2024. trebali slijediti vaš stav i vratiti se na što? Kuda idemo? Nitko nije učinio za prava branitelja više nego Medved u zadnjih osam godina”, dodao je Plenković.

Naveo je da nije čuo za spomenutu knjigu. “Ako mislite da smo namjerno išli baš ovu knjigu objaviti i financirati, očito ne znate kako taj mehanizam funkcionira”, rekao je dodajući da on ne može biti odgovoran za tiskanje publikacije.

“Ovo je srpski svet, ovo je plod srpskog sveta”, odgovorio mu je Mlinarić.

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!