Mostovac upozorava na stanje u KBC-u Zagreb: “To je strašan indikator”

Vijesti 31. srp 202308:59 1 komentar

Voditelj zdravstvenog savjeta Mosta Ivan Bekavac govorio je u Novom danu o nagomilanim problemima u zdravstvu, a dotaknuo se i problema u javnom prijevozu u Velikoj Gorici.

“Bitno je da građani osjete koliko iz dana u dan gubimo iz neznanja i nedostatka političke volje”, upozorava Bekavac i navodi primjer Šibenika kao grada koji je uspio građanima osigurati kvalitetan javni prijevoz povlačenjem sredstava iz europskih fondova.

“Neka objasne zbog čega inzistiraju na lošem rješenjemu koje građanima neće donijeti suvremeni autobusni prijevoz”, kaže

Bekavac smatra i da postoji, očiti, dogovor u kojemu ZET skupo naplaćuje prijevoz građanima Velike Gorice, a sve se pravda cijenom prijevoza na liniji Zagreb – Velika Gorica. “Velika Gorica nije linija 268”, poručuje Bekavac dodajući da se već godinama ne čini ništa da se unaprijedi prijevoz čak ni za one građane koji putuju za Zagreb.

Reforma zdravstva

“Postoje planovi i strategije koji su napisani, ali ostaju mrtvo slovo na papiru”, kaže Bekavac dodajući da je oko 15 tisuća službujućih liječnika u Hrvatskoj. “Osoblja u zdravstvu ima još četiri puta više. Nedavno je KBC Zagreb raspisao natječaj za stotinjak prvostupnika medicinskih sestara i tehničara, javilo se zanemarivo malo ljudi. To je strašan indikator, nekad se javljalo dva i pol puta više ljudi i zbog toga KBC Zagreb slovi kao ustanova nulte kategorije. Radnici ne žele više raditi u takvim uvjetima za male plaće, a za sve je kriva loše vođena kadrovska politika…”, govori.

Odugovlači se s granskim kolektivnim ugovorima u zdravstvu, upozorava Bekavac dodajući da se na taj način vara i građane i djelatnike u zdravstvu. “Dolazi jesen, uvjeren sam da će biti potrebno, sindikalnim aktivnostima, promijeniti ovakav način razmišljanja ove Vlade. Vjerujem da će i izbori uskoro pokazati što narod misli o ovoj Vladi.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare