Zagreb je naš kreće u spajanje s Možemo, Tomašević više nije u vodstvu

Vijesti 27. pro 202209:01
Davorin Visnjic/PIXSELL

Stranka Zagreb je naš održala je prije dva tjedna online skupštinu na kojoj se odlučila spojiti sa strankom Možemo, pri čemu njezin lider zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nije ponovno izabran u stranačko vodstvo, a javnost je o tome obaviještena tek desetak dana kasnije.

Stranka registrirana na Tomaševićevoj adresi Zagreb je naš održala je 14. prosinca izbornu skupštinu, a o promjenama koje su izglasane na skupštini izvijestila je deset dana kasnije.

Na skupštini je odlučeno o spajanju Zagreb je naš s Možemo te su kao nove koordinatorice, umjesto Tomaševića i Urše Raukar Gamulin, izabrane predsjednica Kluba zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Marina Ivandić i zastupnica u Skupštini Iva Ivšić.

Također, nakon sedam krugova glasanja u Upravni odbor (UO) stranke imenovani su predsjednik Gradske četvrti Črnomerec Dražen Lučanin i gradski zastupnici Marta Kiš, Marijana Rimanić, Daniela Širinić i Marin Živković.

Tomašević i Raukar Gamulin nisu se ponovno kandidirali za koordinatore stranke zbog svog trenutnog radnog opterećenja, tvrde nove koordinatorice Ivandić i Ivšić.

Pregovori sa SDP-om

Navode da je Tomašević povukao svoju kandidaturu za člana UO-a zbog velikog broja kvalitetnih kandidata, čiji je zadatak osigurati kvalitetan proces spajanja Zagreb je naš i Možemo.

Umjesto redovne skupštine uživo, skupština je održana online jer je dio članova bio zaražen koronavirusom, a dio je bio zabrinut zbog mogućnosti zaraze, kažu Ivandić i Ivšić.

Službeni rezultati izbora objavljeni su tek 10 dana nakon održavanja Skupštine jer je u četvrtak, 22. prosinca, održan prvi konstituirajući sastanak novog UO-a, nakon čega su objavljeni rezultati, pojašnjavaju koordinatorice.

Ivandić i Ivšić ističu kako je odluka o strateškom partnerstvu i procesu spajanja Zagreb je naš i Možemo donesena uz veliku podršku članova.

“Gradonačelnik i njegovi zamjenici bit će na raspolaganju vodstvu Zagreb je naš u realizaciji postavljenih ciljeva, kao što će i novi UO nastaviti pružati punu podršku gradonačelniku u zahtjevnom zadatku transformacije grada”, dodale su.

Nakon skupštine bi se Zagreb je naš i Možemo trebali spojiti u jednu stranku, a nastavljaju se pregovori o pridruživanju udruga Nova ljevica i Srđ je naš u Možemo, kako bi se politički ujedinila i okrupnila zelena ljevica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ