Mrak Taritaš o Čuraju kao mogućem ministru: I ja bih plesala u Labuđem jezeru

Vijesti 22. velj 202211:17 > 12:22 1 komentar
N1

Anka Mrak Taritaš, predsjednica stranke GLAS i bivša članica HNS-a, komentirala je mogućnost da Stjepan Čuraj zasjedne u fotelju ministra graditeljstva, što se neslužbeno doznaje.

“Mislim da tu treba donijeti odluku što želi premijer. Želi li za ministra postaviti čovjeka i na taj način si osigurati sigurnost i stabilnog koalicijskog partnera ili želi da obnova počne? Obnove nema. Ako želite da obnova počne, onda na taj način trebate staviti i nekoga na čelo tog ministarstva”, rekla je Mrak Taritaš.

VEZANE VIJESTI

“Ja ne mislim da na čelu ministarstva treba biti čovjek koji je najstručniji za to, ali treba biti netko tko je organizator, tko je menadžer i u stanju organizirati, ali gospodin Čuraj ne vidim da bi mogao biti taj. On sigurno želi biti ministar, to je legitimno, ali jednako bi tako mogao biti i ministar zdravstva”, rekla je Mrak Taritaš.

Upitana može li se imenovanje Čuraja na poziciju ministra graditeljstva protumačiti kao vraćanje usluge HNS-u, Mrak Taritaš je rekla da Plenković mora odlučiti što mu je važnije, vraćati usluge ili raditi ono što građani od njega očekuju.

“Građani očekuju da država ne bude na dnu po svim kriterijima, građani očekuju da zaista obnove bude, a ako je premijer zaključio da je nevažno da Vlada radi svoj posao i da ima rezultate i da ima lažnu stabilnost…”, rekla je Mrak Taritaš.

“Ja sam bila i ministrica i saborska sam zastupnica, imam sasvim dovoljno godina da mogu procijeniti neke stvari. Čuraj je možda mogao biti ministar financija, ali moramo odlučiti što želimo i može li kod nas bilo tko biti dio bilo kojeg ministarstva i kad ode ministar, kaže – evo mene. Što manje znate, to se jednostavnije prihvatite nečeg”, rekla je Mrak Taritaš.

“Svatko u životu ima želju. Znate, ja oduvijek imam želju plesati u Labuđem jezeru, želim biti crni labud, ali hoću li se toga ikad prihvatiti? Neću”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare