Mrak Taritaš: Plenković ide ivicom noža i stvarno bi trebao paziti što priča

Vijesti 11. lis 202218:05 0 komentara

Predsjednica stranke Glas Anka Mrak Taritaš gostovala je u Newsroomu i komentirala aferu u INA-i.

“Vrlo zanimljivo je to što je gospođa Rada Škugor godinama pleteći uspjela isplesti različite veze. No, neobično mi je na spomen obitelji Škugor, da i sin Škugor nije bio baš tako jako uspješan, da se našalim. Da nije tužno, bilo bi smiješno”, rekla je.

Na ovu temu možete ispričati samo brdo sarkazama ili nekih viceva, kaže te dodaje – “evidentno su veliki igrači u pitanju”.

“Rada Škugor i njen suprug koji je umirovljenik s najvećim računom u Hrvatskoj pa i u svjetskim razmjerima, bili su samo netko tko je bio pogodan da se osnuje firma, ali da svjetla pozornice ne budu na onima koji osnivaju firmu”, rekla je.

Vladajući u vezi svega burnije reagiraju i moraju burnije reagirati, a ako nemaju nikakvog putra na sebi, kaže, ne vidim razloga zašto Plenković ne bi razgovarao o tome.

VEZANA VIJEST

“Zašto Ćorić nije došao na sjednicu vijeća na koju ga je Grmoja nazvao? Mogao je doći i reći da nije kriv i mirno spavati”, kaže.

“Ovo je kao gruda snijega”

Mrak Taritaš kaže da ju ova situacija podsjeća na grudu snijega. “Ide malo, malo, malo pa nastane lavina i ovo nije sam kraj. Nije ovo sve bilo slučajno, to je bilo nešto fino tkano, mreža koja je pletena godinama i samo je netko onu očicu povukao i sve se raspalo. I moralo se rasplesti”, rekla je te dodala: “Cijelo vrijeme su kolali papiri iz Zagreba, ajmo reći u neku firmu iz Slavonije pa su išli u Luksemburg pa se vratili u Zagreb, a plin je otišao samo u Okoli”, rekla je.

Kaže da je plin prodan po povlaštenoj cijeni, da bi se na kraju prodao po 10, 15 puta većoj cijeni nekom drugom.

“Ta firma u Luksemburgu je sebi uzela 10,15 posto i prodala ga po većoj cijeni. A plin nikad nije otišao iz Hrvatske”, rekla je te dodala da bi netko rekao da je to scenarij za loš film.

“Apsolutno sam sigurna u sljedeće, ima nekoliko slojeva različitih koruptivnih slojeva u INA-i, a mramo ga guliti sloj po sloj.

Kovačević je rekao da je sastanak bio u Vladi, na inzistiranje premijera, kaže Mrak Taritaš.

“Sigurno je bio evidentiran”

“Tamo nije bilo 100 ljudi, bio je premijer, bio je resorni ministar, bila zamjenica izureda premijera i Dragan Kovačević koji je bio na čelu JANAF-a. Taj je sastanak bio sigurno negdje evidentiran”, rekla je te dodala: “Plenković se na tom sastanku nećkao i nije niakd rekao da nien bio održan”.

“Sjetimo se Božića 2016. kad je premijer ničim izazvan rekao da će Hrvatska ići otkupiti svoj udio INA-e u MOL-u, isto ko što je sad ničim izazvan, počeo pričati o izgradnji stadiona. Iako znamo čine izazvan”, rekla je.

Smatra da je taj sastanak bio memorandum za zatvaranje rafinerije u Sisku i to više nitko ne taji.

“Ne bih uspoređivala Plenkovića s ikim, nego s Plenkovićem. Naučili smo se da je bahat, nekako se naviknete da je netko takav. E, sad je ona faza gdje je prebacilo čovjeka. On više ne kontrolira postupke”, rekla je.

Upitala se što je uopće uloga oporbe. “Jednom će nam se reći da smo anemični, iako anemija znači jednu drugu stvar, a onda kad sjednemo zajedno, onda se pita zašto oni sjede zajedno, što se oni imaju dogovarati”, rekla je.

Mrak Taritaš kaže da je INA vrhunac ledene sante problema u ovoj državi, sljedeći problemi mogu biti HEP i Hrvatske šume. “Ako se oporba ne potrudi oko toga, možemo reći da džabe krečimo”, rekla je.

“Plenković ide ivicom noža i stvarno bi trebao malo voditi računa o tome što priča. On nije sjeo na kavu sa svojim prijateljima, nego je premijer jedne države. Oporbi je poručio da postoje vanjski i unutarnji neprijatelji, pa ljudi moji, nama nitko osim nas samih ne treba”, rekla je Mrak Taritaš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!