“Dužnosnika sam informirao kao oca tog mladića i bolje je da je to čuo od mene”

Vijesti 25. sij 202311:42 1 komentar
N1

Psihijatar Slavko Sakoman jučer je šokirao javnost kada je prilikom gostovanja u Novom danu N1 televizije ispričao da ima saznanja o policajcima koji su izašli na intervenciju na kojoj su "počastili" prisutne kokainom, a svemu je, navodno, svjedočio sin jednog visokog dužnosnika, koji, opet navodno, nije i sam konzumirao drogu. Reakcija policijskog sindikata je bila burna, a Sakoman je zbog svega pozvan na razgovor u DORH. Sad je u N1 Studiju uživo komentirao rasplet navedene situacije.

“Ja sam bio veoma korektan, komunicirao sam želeći pomoći u cijeloj toj situaciji. Pokušavajući zaštititi tog dužnosnika i njegovu obitelj, prenio sam informaciju koju znam i komunicirali smo i telefonom, ali on nije očekvao da ću istupiti u medijima”, rekao je Slavko Sakoman te je dodao: “Informaciju sam dobio iz kanala koji je prijetio da će nastati puno veća šteta po dužnosnika. Postoje zli ljudi koji čekaju da se nekom osvete i smatrao sam da će nastati puno manja šteta ako ja istupim u javnost s tom informacijom”.

Psihijatar navodi kako dužnosnik nije očekivao da će istupiti, ali kontekst zbivanja oko tog pitanja je bio takve naravi da je procijenio da je bolje da sam iznese priču.

“Dužnosnik mi se javio nakon mog istupa u javnosti. Postavio mi je pitanje zašto sam istupio, a ja sam mu rekao da je bitan dignitet njega i njegove obitelji i manja je šteta ako ja istupim nego neka druga osoba. Kontaktirao sam vrhovnog suca Marina Mrčelu kako bih ga pitao što raditi u toj situaciji, konzultrirao sam se na više razina. On je postupio čestito i pošteno, rekao je da ako želim da taj slučaj ostane dominantan u pravnoj proceduri i skriven da to da prijavim USKOK-u, a ako kažem medijima da ću učiniti političku štetu. Čini mi se da je sudac Mrčela htio zaštiti dužnosnika”.

Sakoman navodi kako poruku dužnosnika nije shvatio kao pritisak jer je, kako kaže, ispao fer i pošten, a psihijatar ga smatra čestitim čovjekom.

“Ja sam njega informirao kao oca tog mladića i bolje je da je to čuo od mene, jedino što on nije očekivao da ću istupiti u medijima. Sudac Mrčela je samo rekao što će biti ako-ako nešto bude, tu nema win-win situacije”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare