Mrsić: Cijepljenje preko reda nije stvar samo moralne već i kaznene odgovornosti

Vijesti 15. velj 202113:38 > 15:06 0 komentara
N1

Mirando Mrsić iz stranke Demokrati kazao je kako se nada da će njegova kandidatura moblizirati građane koji će mu dati povjerenje za poziciju čelnog čovjeka Zagreba.

“Želim da Zagreb dođe u sigurne ruke, da umjesto grada koji je premrežen korupcijom grad dođe u sigurne ruke. Moj moto je ‘Zagreb u sigurnim rukama’, i bazira se na tri stupa – obnova, obnova, obnova – obnova Zagreba od potresa, obnova Imunološkog zavoda, te obnova duha i vrijednosti Zagreba koji je premrežen nepotizmom i korupcijom”, rekao je Mirando Mrsić.

Parlamentarni su izbori drugačiji, kaže, lokalni su više personalizirani.

“Cijeli život, kao liječnik i direktor i ministar, uvijek sam govorio istinu i nudio konkretna rješenja. I 2006. godine kada smo krenuli sa Zakladom Ana Rukavina su rekli da ne krećemo u to, no uspjeli smo i stvari su danas drugačije. Kada možete, hoćete, imate ideju… možete uspjeti. Nudim Zagreb u sigurnim rukama”, kazao je Mrsić.

Iskustvo pomaže, pojašnjava, da se sve što je potrebno provede i ostvari u suradnji sa Skupštinom grada.

“Nadam se da ću surađivati s većinom u Skupštini. Želim da zajedno krenemo u obnovu Zagreba”, rekao je.

Na pitanje bi li pristao biti dio većine u kojoj je Milan Bandić kaže:

“Ne bih. Milan Bandić i HDZ zaslužni su za nepotizam i korupciju u Zagrebu. HDZ ima alibi kandidata koji je bio protiv Bandića, a diže ruke za njega”, kaže Mrsić.

Cijepljenje preko reda treba strogo kazniti

“Cijepljenje saborskih zastupnika nije trebalo napraviti, to je samo HDZ-u služilo da ima 76 ruku. Upozoravao sam da se cijepljenje preko reda ne bi smjelo dogoditi. Borasi i Burilovići su dno dna. Vrijeme je da se to promijeni.

PROČITAJTE JOŠ

Mislim da nije stvar samo moralne nego i kaznene odgovornosti, trgovine utjecajima. Beroš inspekcijama pokušava zamutiti stvar, da se to brzo pokopa. Treba jasno naglasiti da su policija i USKOK pozvani ovdje djelovati, ući u zdravstvene ustanove i vidjeti tko se i kada cijepio.

I cijepljeni i liječnici imaju odgovornost za cijepljenje preko reda. Greška koju treba sankcionirati je trgovina utjecajem. Cjepiva nema, pa su oni koji su išli preko reda ugrozili nekome život”, kaže Mrsić.

Dodao je kako njega nitko nije zvao da se cijepi preko reda.

“Ali i da jesu, rekao bih da se prijave kod liječnika opće prakse. Da su Vlada i Plenković napravili jasne kriterije i listu na razini države, to bi se spriječilo. Treba biti reda i ići po redu. Samo to može dovesti do povjerenja u Stožer. Tamo je sada čovjek koji sjedi na cjepivu i žena koja je svoju familiju cijepila preko reda”, rekao je Mrsić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!