N1 doznaje: Ovo je Povjerenstvo koje odlučuje o prekidu trudnoće na Merkuru

Vijesti 09. svi 202215:20 > 15:29 0 komentara
KB Merkur, bolnica Merkur, Merkur, klinička bolnica Merkur
Ivana Tomić/N1

Kako N1 doznaje u Kliničkoj bolnici Merkur, Prvostupanjsko povjerenstvo za odlučivanje o zahtjevima za prekid trudnoće u ovoj bolnici čine dva liječnika specijalista ginekologije i opstetricije te magistra sestrinstva, a niti jedan član Prvostupanjskog povjerenstva ne poziva se na priziv savjesti.

Na naš upit koliko liječnika KB Merkura iskazuje priziv savjesti za prekid trudnoće, a koliko ih je spremno vršiti te zahvate, otkrili su da se poziva njih šest, a petnaest ih je spremno vršiti navedene zahvate.

Podsjetimo, Mireli Čavajdi liječnici su u šestom mjesecu trudnoće otkrili teške malformacije ploda zbog kojih bi, kako su joj rekli, dijete umrlo ili živjelo kao biljka. U zagrebačkoj bolnici Sveti Duh potvrdili su kako postoje opravdani razlozi za prekid trudnoće, no rekli su da nemaju stručnjaka za obavljanje takvog postupka. Nakon što su i ostale tri bolnice odbile izvršiti prekid trudnoće, Čavajda je podnijala žalbu drugostupanjskom povjerenstvu KBC-a Zagreb te se čeka njihova odluka.

O cijelom slučaju oglasio se i ministar Vili Beroš koji je poručio kako liječnici misle da se dijete treba roditi i liječiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!