N1 doznaje: Prošla ponuda Vlade, sindikati prihvatili povećanje osnovice

Vijesti 30. lis 202208:47 0 komentara
Josip Regovic/PIXSELL/ilustracija

N1 doznaje da je ponuda Vlade sindikatima za povećanjem osnovice plaća prošla na referendumu među članovima. Informacija je to koju je doznao naš Elvir Mešanović.

Informaciju za svoj sindikat potvrdila nam je predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić.

Potvrđeno nam je i da je ponuda za dlaku prošla i u Sindikatu hrvatskih učitelja. Danas se očekuje i priopćenje s rezultatima i iz srednjih škola.

VEZANA VIJEST

Time su ispunjena dva kriterija, a to su da je nužno imati zastupljena tri područja od pet koji pregovaraju za javne službe i više od 50 posto ukupnog članstva. S obzirom da Sindikat hrvatskih učitelja ima više od 20 tisuća članova ispunjen je i taj kriterij od 50 posto ukupnog članstva.

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi te Nezavisni sindikat zaposlenih u Hrvatskom zdravstvenom osiguranju već su ranije prihvatili ponudu.

Podsjećamo, sindikati su se složili da prihvaćaju povećanje osnovice plaće za 6 posto od 1. listopada 2022. te povećanje osnovice plaće u 2023. godini za 2 posto i to od 1. travnja. Prvu uvećanu plaću primit će već sljedeći mjesec, a dodatno uvećanu u svibnju sljedeće godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!