N1 doznaje: Suvlasnik HS produkta testirao prototip pištolja pa ranio sebe i gosta

Crna kronika 07. svi 202417:22 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iz dva izvora za N1 je potvrđeno da je u nesreći u tvornici HS Produkt ranjen jedan od njezinih suvlasnika, 76-godišnji Marko Vuković. On je, kako je ranije objavila policija, pokazivao prototip pištolja gostima na prezentaciji. 

Prezentacija je održana u streljani HS Produkta, a u jednom trenutku došlo je do samoozljeđivanja Marka Vukovića. Osim što je ranjen Vuković, propucan je i dlan 57-godišnjaku iz SAD koji je bio na prezentaciji.

Da je propucan upravo jedan od suvlasnika direktor HS Produkta Željko Pavlin nije želio potvrditi objašnjavajući da je policija ljude iz tvornice obvezala na čuvanje tajnosti postupka. Ipak, opisao je kako je došlo do incidenta.

Testiranje prototipa

“Prilikom ispitivanja i isprobavanja novog prototipa oružja, došlo je do opaljenja pri čemu su lakše ozlijeđene dvije osobe. Osobe su podvrgnute zdravstvenom pregledu, te su nakon obrade puštene kući. Riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama. U tijeku je policijski očevid, te radi toga ne možemo davati daljnje izjave, sve dok očevid ne bude gotov”, izjavio je Pavlin.

Iz karlovačke bolnice potvrdili su da su oba ranjena muškarca nakon ukazane liječničke pomoći puštena kućama.

Inače, Vuković je zajedno s Ivanom Žabčićem suvlasnik karlovačke tvornice koja je veliki izvoznik oružja iz Hrvatske. Inovator  je i glavni inženjer HS Produkta. Osim pištolja tvrtka izvozi i jurišne puške.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!