N1 komentar: Jesu li nam nužne četke za WC i držači papira od 700 kuna?

N1 Komentar 11. kol 202209:09 > 09:26 0 komentara
N1

Donosimo jutarnju analizu naše Mile Moralić.

“Zdravstvo je jedan od najtežih i najkompliciranijih resora u Hrvatskoj i ministru Berošu sigurno nije lako ovih dana. On je na godišnjem odmoru, iako nam je jučer poručio da dužnosnici nikada nisu na godišnjem odmoru.

Svega se nakupilo u posljednjih tjedan dana, potaknuto tragičnom preranom smrću kolege Vladimira Mtijanića. Internet i mediji su svaki dan puni iskustava pacijenata koji sada izlaze sa svojim pričama, što im se sve događalo u kontaktu s liječnicima i Hitnom pomoći.

O tome ima li lijeka protiv covida, odnosno lijeka kako bi se ublažili simptomi kod najtežih slučajeva, ministarstvo je objavilo da lijeka ima sasvim dovoljno, na što je reagirao HUBOL i poručio da to nije točno te da su u pojedinim bolnicama sve zalihe potrošene i da je potrebno nabvaviti nove količine. Ministarsto je tada ponovno reagiralo i reklo da su postupci nabave u tijeku.

VEZANA VIJEST

Praksa u bolnicama je da nabavljaju jedna od drugih ako u nekom trenutku nema lijeka. Sasvim sigurno je da lijeka treba još nabaviti, pogotovo jer nismo sigurni kakva nas jesen čeka i vidimo da brojke oboljelih iz dana u dan rastu.

Na svu tu situaciju, poput šake u oku došla je vijest da ministarstvo zdravstva obnavlja WC-ove za više od dva milijuna kuna. Riječ je o devet WC-a, a većina ih ne radi. Ministarstvo je jučer reklo da je zgrada iz 1980. godine i da se od tada nije ulagalo u sanitarne čvorove te da je potrebna velika rekonstrukcija.

Sporni su dijelovi nabave u kojima stoji da su stvari poput četke za WC i držači papira procijenjeni na 700 kuna. U ministarstvu objašnjavaju da su to okvirne cijene i da će se prava cijena znati kada prikupe ponude pa će tržišna utakmica odrediti tko ima najjeftiniju ponudu.

Znamo kakvo je stanje u hrvatskim bolnicima i stoga se građani pitaju je li bilo nužno ići u te rekonstrukcije, odnosno po kojoj cijeni to treba obaviti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!