N1 komentar: Zadnji dan kampanje, obilježili je oštri okršaji protivnika

Vijesti 28. svi 202108:52 0 komentara
N1

Donosimo jutarnju analizu našeg Elvira Mešanovića.

Dojam je da je u drugom krugu kampanja puno oštrija, dosta se priča o huškačkoj kampanji, pogotovo u Zagrebu.

Velike se bitke vode u četiri najveća grada u Hrvatskoj.

U Splitu, primjerice, bitku vode Ivica Puljak i Vice Mihanović. Puljak vodi, ali s tim procjenama treba biti oprezan i reći da je na prošlim izborima Andro Krstulović Opara u drugi krug ušao kao drugoplasirani pa na kraju pobijedio, tako da je svašta još moguće.

U Rijeci se natječu Marko Filipović i Davor Štimac, a u Osijeku se bore HDZ i Domovinski pokret, koji će biti sve veći problem za HDZ u Slavoniji. U Zagrebu se bitka vodi između Tomislava Tomaševića i Miroslava Škore, u kojoj Tomašević zasad premoćno vodi, ali se najviše priča o huškačkoj kampanji.

Škoro se u kampanji najviše bavio Tomaševićem, kako je stekao stan, koliko je novca iz Zelene akcije završilo u njegovu džepu i slično, dok je Tomašević pokušavao govoriti o komunalnim temama, a na kraju se ipak većinu drugog kruga morao braniti od Škorinih optužbi. Na kraju se kao tema pojavila i policijska zaštita, a Tomašević tvrdi da je nema i da ju nije ni tražio.

U cijelu su se priču uključili i predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

Danas je zadnji dan kampanje, u subotu je izborna šutnja, a danas će svi kandidati imati završne konferencije za medije.

Uz to, i Tomašević i Škoro gostovat će u studiju kod našeg Marka Perožića.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!