N1 televizija odbacuje optužbe Srpskog narodnog vijeća

Vijesti 13. svi 202119:29 1 komentar
štala, banija, đuro mraković
N1

Srpsko narodno vijeće na svojim je društvenim mrežama optužilo danas N1 Televiziju da je izvještavanjem s Banije u svom programu o podjeli humanitarne pomoći stanovnicima kraja iznijela zlonamjerne i lažne informacije o tome da SNV uvjetuje podjelu pomoći te da je favorizirala jednu od sudionica izbora i time se uključila u kampanju.

N1 Televizija išla je za informacijom s terena u kojoj su nam dva sugovornika imenom i prezimenom – Milan Bakić iz Majskih Poljana i Đuro Mraković iz Vlahovića – u kameru izjavila kako je lokalni koordinator SNV-a Đuro Šapić uskratio pomoć u građevinskom materijalu jednome od njih – Đuri Mrakoviću iz Vlahovića, navodeći da je razlog za takav postupak činjenica da se kandidirao na nezavisnoj listi Branke Bakšić Mitić.

Događaj koji opisuju naši sugovornici odvio se prije nekoliko dana u jeku izborne kampanje, a odnosi se na donaciju Republike Srbije koju dijeli na Baniji Srpsko narodno vijeće. SNV je priložio dokument prema kojem je Đuro Mraković zaprimio građevinski materijal u veljači, ali nisu regirali na navode sugovornika N1 Televizije da je takva pomoć Mrakoviću uskraćena u svibnju, uz obrazloženje da je razlog njegov politički angažman. N1 Televizija tražila je službeno očitovanje SNV-a telefonom i mailom na tvrdnje naših sugovornika, no nije ih dobila do objave SNV-a na društvenim mrežama.

Također, novinar N1 kontaktirao je lokalnog koordinatora SNV-a Đuru Šapića koji mu je spustio slušalicu. Obavili smo sve potrebne korake u pokušaju transparentnog izvještavanja i odbijamo insinuacije SNV-a da na bilo koji način sudjelujemo u izbornoj kampanji.

N1 Televizija također odbija insinuacije da bi humanitarno djelovanje našeg kolege Zorana Pehara trebalo biti na bilo koji način inkiriminirajuće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare