Na društvenim mrežama objavio šokantnu snimku prometne nesreće, sada čeka kaznu

Vijesti 21. kol 202311:09
Zlatko Vrzan/24sata/Pixsell / Ilustracija

Muškarac koji je na društvenim mrežama objavio snimku prometne nesreće u kojoj je stradala jedna osoba sada je predmet policije.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 32-godišnjakom sa šireg područja općine Domašinec pokraj Čakovca, utvrđeno je kako je prekršio Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, javlja policija.

Naime, sumnja se kako je u subotu 29. srpnja ove godine oko 13:20 sati narušavao javni red i mir tako što je na jednoj društvenoj mreži objavio uznemirujuću snimku događaja neposredno nakon prometne nesreće i time ju učinio javno dostupnom.

U spomenutoj prometnoj nesreći koja se dogodila na prometnici između Držimurca i Turčišća, smrtno je stradao 26-godišnji vozač osobnog automobila.

Podsjetimo, u nesreći 26-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je u blagom desnom zavoju automobilom sišao ulijevo izvan kolnika u cestovni jarak gdje je udario u smjerokazni stupić te u drveće.

Na mjesto događaja izašla je hitna pomoć i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca koji su iz vozila izvadili vozača te je, na žalost, utvrđeno da je vozač od zadobivenih ozljeda preminuo. U osobnom automobilu kao putnici nalazili su se 21 i 25-godišnjaci s područja općine Domašinec koji su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

Protiv 32-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.