Na Guardianovoj listi najboljih europskih plaža našle se i tri hrvatske

Vijesti 03. kol 202209:53 > 10:09 0 komentara
Grgo Jelavic/PIXSELL

Guardian je sastavio listu od 40 najboljih plaža za 2022. godinu na koju su uvrštene i tri hrvatske. Hrvatske plaže često pronađu svoje mjesto na raznim svjetskim listama, a ovaj put putopisci su izdvojili lokacije na Lošinju, Pelješcu i Paklenim otocima.

Na Lošinju su izdvojili uvalu Krivica, o kojoj Guardian piše:

“Možda šljunčanu plažu u Krivici čini posebnom činjenica da morate pješačiti niz kamenitu stazu 30 minuta – i opet natrag. Nagrada je bistra, duboka, tirkizna voda u uvali okruženoj borovima, a društvo prave samo jedrilice u uskom kanalu. Lošinj, dugi, izobličeni otok u Kvarnerskom zaljevu, jedno je od najmirisnijih mjesta u Hrvatskoj, s nevjerojatnim obiljem samoniklog bilja.”

Za plažu Divna na Pelješcu navodi se da uistinu opravdava svoje ime jer je prekrasna.

“Plaža Divna nalazi se na sjevernoj obali poluotoka Pelješca. Malu šljunčanu uvalu okružuju brežuljci obrasli borovima. Postoji nekoliko sjenovitih mjesta, a podmorje između plaže i otočića sjajno je za ronjenje”, piše Guardian.

U top tri hrvatske plaže uvrstili su i uvalu Mlini koja je dio Paklenih otoka.

“Oni koji posjećuju Hvar i žele promjenu okruženja trebali bi uzeti taksi brod do uvale Mlini na otočiću Marinkovac. Šljunčana plaža s mirisom borova pruža prekrasan opušteni ugođaj, zajedno s ležaljkama za iznajmljivanje i restoranom uz plažu. Kao i na svim hrvatskim šljunčanim plažama, zaštitne cipele za kupanje učinit će stvari ugodnijim, a nevjerojatno čista plavo-zelena voda tjera ljude na ronjenje satima”, navode putopisci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!