Na hrvatskom otoku pronašao dvije aktivne mine iz Drugog svjetskog rata

Vijesti 13. srp 202308:58 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, Ilustracija

Nikola Đaković iz Preka na otoku Ugljanu pronašao je dvije protupješačke mine s aktivnim upaljačima dok je istraživao šumsko područje.

Posebno je zastrašujuće u ovoj priči to što su mine 80 godina stajale na istom mjestu, gdje su ljudi prolazili tisućama puta, no nekako su ih svaki put uspjeli izbjeći.

“To su bile dvije protupješadijske mine iz Drugog svjetskog rata, blizu tvrđave Sv. Mihovila. Odmah sam nazvao policiju i bili su doista brzi, pa je od pronalaska, do vađenja i onesposobljavnja mina, prošlo svega tri sata”, rekao je za Morski HR Đaković.

Iz policije su potvrdili da je reakcija bila brza i da su mine propisno uklonjene te da će biti uništene prema pravilima struke.

“Želimo se zahvaliti savjesnom građaninu i pozvati druge koji znaju za neka eksplozivna sredstva da ih ne diraju, već da nam odmah dojave”, kazali su iz policije.

Inače, Đaković nije prvi put pronašao mine, prošlog ljeta je u blizini ovih “naletio” na dvije iz 1943., ali nisu imale upaljače. Dakle, lako je moguće da se još mina iz Drugog svjetskog rata krije na hrvatskim otocima…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!