Na ovoj tržnici stala poskupljenja: “Cijene stoje jer narod nema novca”

Vijesti 06. svi 202208:35 > 08:45 2 komentara
N1/ilustracija

Nakon prvih nekoliko valova poskupljenja, cijene povrća, voća i jaja na đakovačkoj tržnici već neko vrijeme su u stagnaciji, nisu išle gore, dok rasada jest dijelom, za oko 50 lipa.

“Cijene stoje jer narod nema novca”, rezimira za Glas Slavonije stanje na đakovačkoj tržnici i dalje najveća OPG-ovka na njoj, povrtlarka Blaženka Škorvaga iz Punitovaca. Za cijene svoje rasade kaže da nisu mijenjane.

“Obične sorte su po dvije, a hibridi četiri kune, dok je rasada za krastavce, lubenice i dinje pet kuna”, kaže Škorvaga.

Jaja su jučer na gradskoj tržnici, ovisno o veličini, prodavana za kunu, 1,10 i 1,20 kuna, no uglavnom potonja je cijena sada standardna za tu namirnicu.

PROČITAJTE JOŠ

Jabuke su se mogle naći već za tri do pet kuna.

Na jednom štandu za deset kuna mogle su se kupiti četiri glavice salate puterice.

Pri kupnji rasade najviše se traži paprika i rajčica, no u ponudi je i rasada krastavaca, celera, kupusnjača…

Na štandu OPG-a obitelji Kretonić iz Budrovaca, rasada paprike i rajčice je 2,5 kuna komad. Na štandu povrtlarke Marice Kretonić kilogram kupusa je deset, a bio je 12 kuna, mladi kelj je 12 kuna, mrkva je deset, a vezica blitve pet kuna. Krumpir je na malo i dalje sedam, a na veliko šest kuna. Cvjetača je 15, a bila je 20 kuna, a kilogram peršina je 30 kn, kao i prije, nema cjenovnog rasta ni na štandu ovog OPG-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare