Na području Varaždina proglašena prirodna nepogoda zbog suše

Vijesti 09. ruj 202212:42 0 komentara
Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustracija

Varaždinski župan Anđelko Stričak proglasio je u petak prirodnu nepogodu zbog suše na području Grada Varaždina i procjene da su štete na poljoprivrednim kulturama između 60 i 90 posto.

Taj je grad 6. rujna uputio na adresu Županije dopis vezan uz proglašenje prirodne nepogode od suše. Uvidom na terenu Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda utvrdilo je da su zbog suše koja je njihovo područje pogodila tijekom ovogodišnjih ljetnih mjeseci, od 1. lipnja do 31. kolovoza, nastale štete većih razmjera na poljoprivrednim kulturama i iznose između 60 i 90 posto.

To se odrazilo na visinu prinosa, a time i prouzročilo daljnje probleme poljoprivrednim proizvođačima, ističe se u priopćenju iz Županije.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, a nakon toga dužni su prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!