Na području Varaždinske županije produžene postojeće epidemiološke mjere

Vijesti 08. sij 202121:03 > 21:08 0 komentara
zima, snijeg, varaždin
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u petak je donio Odluku kojom su postojeće epidemiološke mjere produžene do 31. siječnja ove godine, a do tog su datuma produžene i nužne epidemiološke mjere na području Varaždinske županije, ističe se u priopćenju iz Županije.

Na području cijele Hrvatske produžene su i mjere kojima se ograničavaju okupljanja, mjere koje se odnose na organizaciju javnog prijevoza putnika te odluka o posebnoj organizaciji rada u prodavaonicama i trgovačkim centrima.

VEZANE VIJEST

Prema najnovijoj odluci Nacionalnog stožera, na području Varaždinske županije do 31. siječnja fizički su kontakti ograničeni samo na ukućane, najužu rodbinu, odnosno pojedine osobe s kojima se u pravilu ostvaruju višestruki kontakti tijekom tjedna. Profesionalne umjetničke izvedbe i programi, izložbe, sajmovi i slične manifestacije, kao i kino projekcije, do tog su datuma potpuno obustavljene.

Preporuke starijima

Do 31. siječnja vrijedi preporuka starijim osobama koje spadaju u najranjivije rizične skupine za covid-19 da maksimalno izbjegavaju svako nepotrebno izlaganje bliskom kontaktu osobama s kojima u pravilu ne ostvaruju višestruke kontakte tijekom tjedna, kao i preporuka da se sjednice/sastanci udruga, te predstavničkih tijela jedinica lokalne, mjesne i regionalne samouprave na području županije održavaju po mogućnosti putem videokonferencija ili drugih tehnologija za održavanje sastanaka na daljinu.

Zabrana iznajmljivanja, mjerenje tjelesne temperature…

I dalje je obustavljeno iznajmljivanje i drugo korištenje društvenih domova u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na području Varaždinske županije za sve vrste okupljanja, a do 31. siječnja vrijedi i obveza da se na ulazima u trgovačke centre zatvorenog tipa mjeri tjelesna temperatura s ciljem sprječavanja ulaska osobama s povišenom temperaturom.

Do kraja mjeseca zabranjeni su posjeti korisnicima pružatelja socijalne usluge smještaja za starije i nemoćne osobe te odrasle osobe s invaliditetom, kao i izlasci korisnika izvan dvorišta objekta pružatelja usluga smještaja, osim u iznimnim slučajevima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!