Na snazi brojne zabrane u prometu zbog vjetra i snijega

Vijesti 20. stu 202209:46 0 komentara
Ivana Tilošanec

Kolnici su mokri u većem dijelu Hrvatske, u priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima, na snazi su brojne zabrane za pojedine skupine vozila - zbog vjetra te snijega i susnježice u Lici i Gorskom kotaru, a ograničenja su i u pomorskom prometu, izvijestio je u nedjelju HAK.

Ponegdje ima i magle, mjestimice vrlo guste. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, ističe Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra na cestama kroz Liku i Gorski kotar, teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica (A1) za smjer Rijeka/Dubrovnik i odmorištu Kikovica (A6) za smjer Zagreb.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog jakog vjetra na A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće (DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće (A7) i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga – zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Zabrana prometa za I. i II. skupinu vozila je i na Krčkom mostu.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Lici i u Gorskom kotaru.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan.

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas od 12 do 23 sata (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1).

U prekidu su katamaranske linije Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist i Komiža-Biševo.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!