“Na Vrhovnom sudu su svi suci kompanjoni i bolje imati svoga nego nekog izvana”

Vijesti 05. ruj 202109:571 komentar
Izvor: N1

Novinari Mislav Bago s Nove TV i Hrvoje Krešić s N1 gostovali su u Točki na tjedan i komentirali izbor predsjednika/predsjednice Vrhovnog suda.

Bago je rekao da mišljenje Opće sjednice Vrhovnog suda nije obvezujuće i da je očekivano.

“Trebamo razbistriti činjenicu da suci žive u nekakvom svom balonu. Gospodin Mrčela je vodio Greco u Hrvatskoj, natjecao se da preuzme Greco unutar EU, ako se ne varam dobio je 3 ili 4 glasa, a vodio je to 10 godina. Oečkivano, Na Vrhovnom sudu su svi suci kompanjoni i pajdaši i bolje imati svoga nego nekoga izvana tko bi možda to prodrmao”, kaže Bago.

Ističe da je žalosno što iz Vrhovnog suda dolaze informacije da je Milanovićev kandidat neorganiziran i da je autističan.

“Imali smo da je prva kandidatkinja pala zbog procedure, drugog ćemo možda zbog karaktera, hoćemo li trećeg kandidata smjenjivati zbog boje očiju”, pita se Bago.

Krešić pak kaže da je pitanje kakve su menadžerske sposobnosti suca Radovana Dobronića, ali da će, ako ništa drugo, barem moći voditi primjerom.

“Sve ono što zasad znamo o Doborniću je da je on jedan od onih arhetipskih sudaca koji ne želi s nikim razgovarati da to ne bi utjecalo na njegovu presudu. On se ne libi preuzeti teške predmete. Ne znamo kakvi su njegovi menadžerski kapaciteti i potencijali, ali će imati dovoljno simboličkog, moralnog i profesionalnog kapitala, kojim će moći jamčiti da će se nešto promijeniti”, rekao je Krešić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar