Načelnik policije uoči utakmice: Provjerili smo tisuće osoba i vozila

Vijesti 15. kol 202318:40 0 komentara
N1

Zagrebačka policija ništa nije prepustila slučaju uoči utakmice Dinama i AEK-a na Maksimiru u sklopu trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, o čemu je više govorio načelnik PU zagrebačke Marko Rašić u Dnevniku N1.

“Aktivnosti policije pojačane su od petka 11. kolovoza, djelatnika imamo dovoljno i svi su uključeni u ovu zadaću. Zasad je sve bilo u redu. Dosta je posla odrađeno, ali dok utakmica ne završi i dok gosti ne napuste Hrvatsku, on nije gotov”, kazao je Rašić pa se osvrnuo na suradnju s grčkom policijom:

“Od samog smo početka napravili više od 2000 ciljanih provjera osoba i preko 1200 nadzora vozila. Izvršili smo nadzor svih smještajnih kapaciteta, obavljamo profilizaciju navijača i zasad nismo uočili one iz Grčke. Ništa se ne prepušta slučaju. Surađujemo s grčkom policijom, došla su nam četvorica koje smo tražili i zasad je sve pod kontrolom.”

Potvrdio je da će mjere ostati sve dok Grci ne napuste Hrvatsku, što je logično nakon cijele priče.

“Jedan od izazova nam je područje grada. Ima nas puno na lokacijama gdje trebamo biti. No, poduzimale su se mjere na razini cijele Hrvatske, ponajprije na granici. I tu smo odradili fantastičan posao.”

Hoće li hrvatski policajci u Grčku?

“Ako bude potrebno, ići ćemo, tu ne vidim ništa sporno. Suradnja je dobra, oni su tu, rade s nama i uz ovo što se događa, zanima ih što bi se moglo dogoditi na uzvratnom susretu”, zaključio je Rašić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!