Nacional: Povjerenstvo traži prepisku Plenkovićeva glasnogovornika Marka Milića, ali je ne može dobiti

Vijesti 31. lis 202309:33 2 komentara
Foto: N1

U prvoj ozbiljnijoj akciji Povjerenstva u novom sazivu, predsjednica Aleksandra Jozić-Ileković traži prijepis poruka koje su Marko Milić i Krunoslav Jakupčić razmjenjivali od 2018. do 2019. godine, piše tjednik Nacional. Pisala je Uskoku 2. kolovoza, a Županijskom sudu 28. kolovoza.

Uskok kaže da su na Županijskom sudu, a Županijski sud da je traženi sadržaj na optičkim medijima pa ne može poslati prijepis, piše tjednik.

Nacional navodi da Uskok i Županijski sud u Zagrebu koordinirano sabotiraju rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kako bi to Povjerenstvo onemogućili u utvrđivanju je li Marko Milić prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

Zatražili smo komentar ovih napisa od Povjerenstva.

“Povjerenstvo ističe kako u ovome trenutku neće davati izjave o iznesenim navodima budući da predmet protiv obveznika Marka Milića još nije dovršen odnosno da je isti u fazi koja još uvijek nije otvorena za javnost. Napominjemo da će Povjerenstvo, kada predmet bude spreman za donošenje konačne odluke, isti uvrstiti na dnevni red neke od budućih javnih sjednica”, odgovorili su nam.

Napise Nacionala u Novom danu komentirao je odvjetnik Branko Šerić.

“Žele nekoga zaštititi. Zato što su pod utjecajem izvršne vlasti koju kontrolira vladajuća stranka i eto odgovora. Sve što bi izašlo u javnost remeti plan predizborne aktivnosti. Svaka afera ako procuri, ruši ugled stranke koja je već pravomoćno osuđena. To je dolijevanje ulja na vatru i normalno da ne odgovara stranci na vlasti. To je najočigledniji utjecaj politike na pravosuđe…”, kazao je Šerić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare