Nakon pokolja u Beogradu, Fuchs najavio bolju zaštitu u hrvatskim školama

Vijesti 03. svi 202314:18 1 komentar

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je pokolj u beogradskoj osnovnoj školi u kojoj je učenik sedmog razreda ubio i ranio više osoba.

“To je ogromna tragedija. Mislim da moramo itekako početi razmišljati o tome da se ovakve stvari ne dogode eventualno negdje kod nas. Svi smo razmišljali o Americi i nekim zemljama koje nam nisu bliske. To nije nešto što se događalo u ovim prostorima”, rekao je Fuchs.

Fuchs se pita jesu li uzrok možda nove tehnologije na dječju psihu ili šire otuđenje. “Predat ćemo pismo sućuti srpskom veleposlanstvu da ga se uruči srpskom ministru prosvjete. Najiskrenije žalimo za svakim izgubljenim životom”, kazao je ministar.

Na pitanje jesu li hrvatske škole sigurne, Fuchs je kazao da su “do sada bile”.

“Činimo sve što je moguće. Naravno da ćemo i nakon ovoga razmotriti eventualno neke druge korake. Rekao sam da se u Ministarstvu formira radna grupa koja će analizirati stvari i onda ćemo koordinirati i s Ministarstvom unutarnjih poslova. Vidjet ćemo što se može napraviti i na koji način podignuti zaštitu. Generalno – škole su sigurne”, zaključio je Fuchs.

Podsjetimo, 14-godišnjak je u srijedu ujutro došao u školu s pištoljem i ubio devetero ljudi. Jedan od njih je i čuvar koji je pokušao spriječiti tragediju.

Sve događaje vezane uz pucnjavu u osnovnoj školi u Beogradu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare