Nakon velikog pothvata na Merkuru HUBOL “bocnuo” Plenkovića: “Pih…”

Vijesti 25. srp 202216:40 1 komentar
N1/ Ivan Hrstić

Nakon velikog pothvata na Merkuru liječnici "spustili" Plenkoviću: "Pih, i to je stresan posao"

Ministar zdravstva Vili Beroš čestitao je u ponedjeljak timu Kliničke bolnice Merkur (KB Merkur) na prvoj višestrukoj transplantaciji jetre, gušterače i tankog crijeva istaknuvši kako se transplantacijski tim KB Merkur svrstao se u sam svjetski vrh transplantacijske medicine.

VEZANE VIJESTI

“Čestitam timu KB Merkur koji je iznova pokazao izvrsnost hrvatske medicine prvom u Hrvatskoj višestrukom transplantacijom jetre, gušterače i tankog crijeva”, rekao je ministar Beroš, a navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Istaknuo je da se transplantacijski tim KB Merkur, osim što su time pacijentu poboljšani ishodi liječenja i kvaliteta življenja, svrstao u sam svjetski vrh transplantacijske medicine što dodatno jača položaj Hrvatske kao najuspješnije članice Eurotransplanta i jedne od vodećih zemalja svijeta u području darivanja i presađivanja organa.

Značajni uspjeh KB Merkura dodatno potiče na nužne reformske iskorake koji će dodatno osnažiti zdravstveni sustav što KB Merkur, ostale zdravstvene ustanove i u konačnici naši pacijenti zaslužuju, kaže ministar.

„Iako su iza nas i pred nama novi testovi za zdravstveni sustav, svaki uspjeh odražava snagu i potencijale našeg zdravstva te je dodatni pokretač u stvaranju preduvjeta za nužne reformske korake”.

Beroš poručuje da su Vlada i Ministarstvo zdravstva opredijeljeni za zakonske izmjene te dodatnom unaprjeđenju zdravstvenog sustava, za otvoreni dijalog sa svima koji žele ojačati položaj djelatnika na kadrovskoj, organizacijskog i financijskoj razini s pacijentom u središtu zdravstvenog sustava.

HUBOL se osvrnuo na Plenkovića.

Iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika na Facebooku su čestitali kolegama na uspješno izvedenoj operaciji, ali i poslali sarkastičnu poruku premijeru Andreju Plenkoviću.

“Na KB Merkuru liječnici presadili pacijentu gušteraču, jetru i tanko crijevo i time izveli prvu multivisceralnu transplantaciju u Hrvatskoj. Cijena liječničkog sata: 80 kn. Pih, i to je neki stresan posao. Ma hajde”, poručili su iz HUBOL-a.

Podsjetimo, Plenković je prije nekoliko dana komentirao plaće liječnika i kontrolora leta.

“Liječnicima smo toliko puta povećali plaće da ne znam što hoće više. Od njih jedino veću plaću imaju ovi iz kontrole leta. Stresan posao, ma hajde. Mislim da svi moraju shvatiti u kakvoj se globalnoj krizi nalazimo”, kaže Plenković. Na pitanje o uštedama, premijer kaže kako dobro podnosi vrućinu i hladnoću. “Nema drame”, rekao je premijer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare