Božinović: Produžujemo postojeće mjere, opcija strožih mjera nije isključena

Vijesti 15. tra 202107:11 > 12:28
Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Danas je održana sjednica Znanstvenog savjeta Vlade.

Ono što je vrlo važno za cjelokupnu javnost da shvati da je ovo pandemija po tome što je zahvatila svaki kutak Zemljine kugle, svi skupa ćemo iz ove situacije izaći kad se nađe adekvatno rješenje u svim zemljama koje je zahvatio covid, na svim kontinentima, rekao je nakon sastanka ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

O mjerama

Govorio je i o mjerama.

“Znate da je danas istek mjera. Mi ćemo ih danas produžiti”, rekao je ministar.

“Članovi Savjeta su danas, ja bih se usudio reći, pohvalio taj pristup prema županijama. Znamo da nam je situacija od županije do županije u RH različita, da imamo specifične županije, koje uključuju i otoke”, rekao je Božinović.

Opcija strožih mjera nije isključena, ona je možda isključena na nacionalnoj razini, ali u županijama je situacija različita i nema puno logike donositi nacionalnu mjeru koja će biti stroža i primjenjivat se u onim županijama koje su pravovremeno krenule sa zahtjevima prema Nacionalnom stožeru, rekao je Božinović.

O nastavi

Govorio je i o nastavi.

Odluke o školama donosi određeno povjerenstvo pri Ministarstvu znanosti. Mislim da nema razloga da se ta odluka mijenja, jer brojevi nam ne padaju, odnosno brojevi nam rastu od trenutka kad se krenulo s modelom C, rekao je Božinović.

Kad govorimo o brojevima i semaforima, mislim da su ti semafori doveli do toga da su u nekim situacijama sami sebi vezali ruke. Ako kažete incidencija 100 uvodimo ovo, a onda bude 101, što onda? Mi govorimo o trendovima, situaciji pratimo na dnevnoj bazi. Mislim da nećemo odustati od ovog pristupa, rekao je Božinović.

Sve mjere lokalnih stožera potpisuje Nacionalni stožer, rekao je ministar.

“Što je tu loše? Uzmite Primorsko-goransku županiju koji ima vrlo poznate liječnike, zašto mislite da oni ne bi bili u stanju predložiti mjere za područje u kojem žive? Ne vidim nikakav razlog da ne uvažavamo njihovo mišljenje. Čak mislim da bi to bilo pogrešno”, rekao je Božinović.

Komentirao je i cjepivo AstraZenece. “Mislim da je to jedan problem na razini Europske unije, mi ćemo naravno, pitate to u zgradi Vlade gdje se premijer cijepio Astrom, to je najbolji pokazatelj što mislimo o tom cjepivu”, rekao je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar