“Nanesena šteta profesiji, ali nisam siguran da je uzrok štete Buljan Flander”

Vijesti 15. lis 202116:41 > 21:07 1 komentar
Josip Lopižić
N1

Predsjednik Hrvatskog psihološkog društva Josip Lopižić u Newsroomu je komentirao slučaj Poliklinike za zaštitu djece i mladih u Zagrebu, ističući da taj slučaj nanosi štetu i profesiji.

“Šteta se profesiji nanosi definitivno, ali nisam siguran da je uzrok štete Gordana Buljan Flander. Šteta je počinjena onaj trenutak kad se na jedan način koji je nama kao struci neprihvatljiv, počelo razgovarati o ovoj tematici. Stvorena je jedna atmosfera linča temeljem napisa na nekim portalima i to nije uredu jer se radi o vrlo ozbiljnoj tematici – zaštiti djece”, tvrdi Lopižić.

VEZANE VIJESTI

U Poliklinici se provode nadzori, a upravo zahvaljujući medijima su se počeli propitivati neke od tih stvari. Niz žena je nakon toga iznijelo potresna svjedočanstva.

“U redu je da se provode nadzori, to je postupak koji treba provesti, a o komentarima pojedinih korisnika usluga u Poliklinici je teško govoriti. To je ono što je izjavljeno, što možemo čuti, s prethodnim slučajevima sam upoznatr na temelju pisanje novinarke”, ističe.

“Ne dovodim u pitanje točnost tih iskaza, kao struka sam se osjećao pogođen budući da znam da se radi o profesionalcima koji znaju svoj posao”, dodao je.

Ističe da nisu pronađene nikakve nepravilnosti u radu Poliklinike, a zadnji nadzor je bio u svibnju.

“Postoji stručno tijelo koje ispituje cijeli postupak i stručni rad. Njihova izvješća su takva da govore u prilog činjenici da nema uočenih problema u radu u tih institucija”, navodi Lopižić.

Dodaje da nema razloga sumnjati u provedene nadzore, pogotovo u one koje provodi Hrvatska psihološka komora i da vjeruje u njihove nalaze.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare